Εβδομαδιαία ανασκόπηση: Ο χρυσός στα 4.000 $, οι αγορές των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το χάος

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Κάποιοι οικονομικοί εμπειρογνώμονες βλέπουν το χρυσό να αγγίζει τα 4.000 δολάρια το 2023 καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό και την ύφεση παραμένουν, οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για πιο σκληρές προσγειώσεις, οι αγορές των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα εάν η Fed συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Κι άλλα...


💡 Απόσπασμα της εβδομάδας
"Από τη δεκαετία του 2000, η μέση απόδοση του χρυσού σε οποιοδήποτε νόμισμα είναι κάπου μεταξύ 8% και 10% ετησίως. Δεν το έχετε επιτύχει αυτό στην αγορά ομολόγων. Δεν το έχετε επιτύχει στην αγορά μετοχών." Juerg Kiener, επικεφαλής επενδύσεων της Swiss Asia Capital.


Επενδυτικά νέα

📈 Χρυσός στα $4.000; Η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να εκτιναχθεί στα 4.000 δολάρια η ουγγιά το 2023 καθώς επιμένουν οι φόβοι για ύφεση και πληθωρισμό. (CNBC)

👀 Οι επενδυτές θα πρέπει να κοιτάξουν τον χρυσό το 2023. Καθώς οι στενές οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να επιβαρύνουν τα χρηματιστήρια και το εταιρικό χρέος, ο χρυσός θα μπορούσε να αποτελέσει μια ισχυρή επενδυτική επιλογή το επόμενο έτος, λένε οικονομικοί στρατηγοί αναλύτες. (CNBC)

 Γαλλικός πληθωρισμός. Η Γαλλία θα δει υψηλά επίπεδα πληθωρισμού τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα όσον αφορά τα είδη διατροφής, με τον πληθωρισμό πιθανόν να υποχωρήσει στα μέσα του 2023, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. (Reuters)

  Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε καθυστέρηση στην ανάπτυξη της G7. Η οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας ήταν χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, κατατάσσοντάς την στην τελευταία θέση μεταξύ της Ομάδας των Επτά μεγάλων προηγμένων εθνών. (Reuters)

🌪️ Οι αγορές σε χάος. Ο διάσημος επενδυτής Bill Gross δήλωσε ότι αναμένει μεγάλα προβλήματα στο μέλλον εάν η Fed συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. (CNBC)


Εικόνα της εβδομάδας

SANTA CRISIS


Γνώμη

🤔 "Αντίο FOMO! Προετοιμαστείτε για σκληρές προσγειώσεις το επόμενο έτος." Οι επενδυτές προετοιμάζονται για περισσότερες χρεοκοπίες το 2023. (Bloomberg Opinion)

Τι άλλο συμβαίνει

Ενεργειακή κρίση της ΕΕ. Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα «δυναμικό» ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου μετά από δύο μήνες έντονων συνομιλιών. (CNBC)

🧸 Δεν είναι παιχνίδι. Ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. (CNBC)

Και τελικά...

🥂 Οι κατασκευαστές σαμπάνιας γιορτάζουν ρεκόρ πωλήσεων. Οι πωλήσεις σαμπάνιας αναμένεται να σημειώσουν νέο ρεκόρ φέτος, παρά τον πληθωρισμό που θα μπορούσε να είχε κάνει τους καταναλωτές να αποφεύγουν το ακριβό αφρώδες ποτό. (Reuters)

Καλά Χριστούγεννα και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →