Οι τιμές του χρυσού παραμένουν σταθερά πάνω από τα 2.000 δολάρια, καθώς τα στοιχήματα μείωσης των επιτοκίων της Fed συνεχίζονται

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερά την Τετάρτη, διατηρώντας το εύρος συναλλαγών που καθορίστηκε την περασμένη εβδομάδα εν μέσω επίμονων στοιχημάτων ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα το 2024.

Το κίτρινο μέταλλο φάνηκε να έχει δημιουργήσει ένα εύρος συναλλαγών από 2.000 έως 2.050 δολάρια η ουγγιά, εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα χαμηλότερα επιτόκια το επόμενο έτος. Ωστόσο, η αυξημένη διάθεση για ανάληψη κινδύνων είδε τις ροές κεφαλαίων προς τον χρυσό να παραμένουν περιορισμένες, καθώς οι έμποροι συσσωρεύονται σε περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης.

Ωστόσο, οι τιμές του χρυσού παρέμειναν πάνω από το πολυπόθητο επίπεδο των 2.000 δολαρίων, με τα κέρδη αυτής της εβδομάδας να τις φέρνουν πιο κοντά στα υψηλά ρεκόρ κοντά στα 2.150 δολάρια η ουγγιά.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.040,03 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που έληξαν τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν 0,1% στα 2.053,05 δολάρια η ουγγιά στις 00:25 ET (05:25 GMT). Και τα δύο μέσα παρουσίασαν ισχυρά κέρδη την Τρίτη, καθώς το δολάριο βυθίστηκε στα χαμηλά τεσσάρων μηνών και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν κάτω από τα βασικά επίπεδα.

Τα στοιχήματα μείωσης των επιτοκίων Μαρτίου εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και όταν οι αξιωματούχοι της Fed προειδοποιούν διαφορετικά
Οι προειδοποιήσεις ορισμένων αξιωματούχων της Fed - ότι τα στοιχήματα για πρόωρη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα ήταν υπερεκτιμημένα - ελάχιστα απέτρεψαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από τον Μάρτιο του 2024.

Οι τιμές των Fed Fund Futures έδειξαν ότι οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 67,5% για μείωση 25 μονάδων βάσης τον Μάρτιο, από την πιθανότητα 62,7% που παρατηρήθηκε μια ημέρα νωρίτερα. Αυτό συνέβη ακόμη και όταν ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed προειδοποίησαν ότι η Fed παρέμενε αβέβαιη σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των επιτοκίων, εν μέσω κολλώδους πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Η ανθεκτικότητα στην οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να δώσει στη Fed περισσότερο περιθώριο για να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, ο χρυσός αναμένεται να επωφεληθεί από ένα περιβάλλον χαμηλότερου επιτοκίου, δεδομένου ότι τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Αλλά τα κέρδη σε χρυσό μπορεί να συγκρατηθούν από την αυξημένη όρεξη για κινδύνους, ειδικά εάν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίσει περισσότερα σημάδια ότι οδεύει προς μια ήπια προσγείωση. Ένα τέτοιο σενάριο αναμένεται επίσης να μειώσει τη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο για το κίτρινο μέταλλο.

Οι τιμές του χαλκού επωφελούνται από τα στοιχήματα της Κίνας, τις στενές προοπτικές προσφοράς
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού κυμαίνονταν κοντά σε υψηλό περισσότερο από τεσσάρων μηνών την Τετάρτη, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών για στενότερες προμήθειες και αυξημένη ζήτηση το 2024.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που λήγουν τον Μάρτιο αυξήθηκαν 0,2% στα 3,9143 δολάρια η λίβρα.

Οι προμήθειες του κόκκινου μετάλλου αναμένεται να περιοριστούν μέχρι το 2024, μετά το κλείσιμο μεγάλων ορυχείων στο Περού και τον Παναμά. Αυτό αναμένεται να συμπέσει με την αύξηση της ζήτησης, ειδικά με την αυξανόμενη δημοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων και των πηγών πράσινης ενέργειας.

Η κινεζική ζήτηση χαλκού αναμένεται επίσης να αυξηθεί καθώς το Πεκίνο πραγματοποιεί περισσότερες δαπάνες για υποδομές για να στηρίξει την οικονομία. Ωστόσο, η χρονική στιγμή για περισσότερα κίνητρα για την Κίνα παραμένει βασικό σημείο αβεβαιότητας για τους ταύρους χαλκού.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε τα επιτόκια αναφοράς δανεισμού σε αναμονή σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ την Τετάρτη - σηματοδοτώντας ότι η χώρα έχει περιορισμένο περιθώριο για να ξεκλειδώσει περισσότερα νομισματικά κίνητρα.

 

Disclamer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-steady-above-2000-as-fed-rate-cut-bets-persist-3260351


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →