Οι τιμές του χρυσού γύρισαν θετικά αφού βυθίστηκαν την Τετάρτη το πρωί

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού γύρισαν θετικά αφού βυθίστηκαν την Τετάρτη το πρωί, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να υποχωρούν πάνω από 1% μετά τα επιθετικά σχόλια αρκετών αξιωματούχων της Federal Reserve που ανέβασαν το δολάριο με την προοπτική πιο απότομων αυξήσεων των επιτοκίων.

Στις 15.35 μ.μ. τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,42% στα 1.769 δολάρια η ουγκιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το κίτρινο μέταλλο είχαν αυξηθεί για λίγο πάνω από τα 1.800 δολάρια την Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση των εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας οδήγησαν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Ωστόσο, τα κέρδη μειώθηκαν όταν δύο αξιωματούχοι της Fed περιέγραψαν την πιθανότητα πιο απότομων αυξήσεων των επιτοκίων για την καταπολέμηση του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού.

Μιλώντας στο CNBC, η Πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, είπε ότι η Fed έχει «πολύ δρόμο να διανύσει» για να μπορέσει να εξημερωθεί ο πληθωρισμός, κάτι που πιθανότατα υποδηλώνει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ξεχωριστά, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Τσαρλς Έβανς επισήμανε μια άλλη σημαντική αύξηση των επιτοκίων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Τα σχόλιά τους προκάλεσαν άνοδο 1% στο δολάριο ΗΠΑ την Τρίτη, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του δείκτη δολαρίων ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 106,18 δολάρια. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκαν επίσης μετά τα σχόλιά τους, ολοκληρώνοντας την Τρίτη στο 2,74%.

Το δολάριο έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο αγοράς φέτος, με την απήχησή του να ενισχύεται από την προοπτική περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων.

Αφού αύξησε τα επιτόκια τέσσερις φορές φέτος, η Fed θα συνεδριάσει πλέον στα τέλη Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει για την επόμενη πορεία δράσης της. Ο πληθωρισμός έφτασε σε ένα εκπληκτικό ετήσιο ποσοστό 9,1% στις ΗΠΑ, ασκώντας πίεση στην τράπεζα για περαιτέρω αυστηροποίηση της πολιτικής.

Τα στοιχεία του Ομίλου CME δείχνουν τώρα ότι η πλειονότητα των επενδυτών τάσσεται για μια αύξηση 0,5% τον Σεπτέμβριο, η οποία θα έθετε τα επιτόκια μεταξύ 2,75% και 3,0%.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα την Τετάρτη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού κινούνται θετικά κατά 0,58% στα 20,12 δολάρια .Η πλατίνα υποχωρεί 0,02% στα 899 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει πτώση 1,56% στα 2080 δολάρια.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο υποχώρησαν 0,6% στα 7.775,50 δολάρια μετά την πτώση 1,1% την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης νικελίου υποχώρησαν κατά 8%, ενώ το αλουμίνιο υποχώρησε 1,7%.

Τα βιομηχανικά μέταλλα, ιδιαίτερα ο χαλκός, επλήγησαν σκληρά αυτή την εβδομάδα από μια σειρά αδύναμων στοιχείων μεταποίησης από όλο τον κόσμο. Με την οικονομική δραστηριότητα να μειώνεται σταθερά φέτος, οι προοπτικές για τις τιμές των μετάλλων παραμένουν νεφελώδεις.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →