Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, μαζί με τα άλλα πολύτιμα μέταλλα να σημειώνουν κέρδη μετά το ράλι του δολαρίου ΗΠΑ που φαίνεται να έχει σταματήσει.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, μαζί με τα άλλα πολύτιμα μέταλλα να σημειώνουν κέρδη μετά το ράλι του δολαρίου ΗΠΑ που φαίνεται να έχει σταματήσει.

Στις 14.38 μ.μ., τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού διαπραγματευόταν 0,97% υψηλότερα στα 1.784 $ η ουγκιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,78%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 1,22% μετά την κατακόρυφη πτώση 1% τις τελευταίες δύο ημέρες.

Τα κέρδη στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων σημειώθηκαν καθώς το δολάριο ΗΠΑ μειώθηκε μετά από ένα διήμερο ράλι. Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% τις τελευταίες δύο ημέρες μετά τα επιθετικά σχόλια δύο μελών της Federal Reserve που ενίσχυσαν τις προσδοκίες για πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Η Πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, και ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, δήλωσαν ότι ο πληθωρισμός δεν έχει ακόμη υποχωρήσει στη χώρα και ότι η Fed ήταν πιθανό να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα επιτόκια για να καταπολεμήσει την αύξηση των τιμών.

Μια πιθανή κλιμάκωση των εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας είχε επίσης οδηγήσει τη ζήτηση ως ασφαλές καταφύγιο για το δολάριο.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε 0,1% στις ασιατικές συναλλαγές την Πέμπτη. Σε παρόμοιο εύρος υποχώρησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του δείκτη δολαρίου ΗΠΑ.

Ενώ ο χρυσός φαίνεται να έχει κερδίσει κάποιο έδαφος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι προοπτικές για το κίτρινο μέταλλο αμβλύνονται από την προοπτική αύξησης των επιτοκίων φέτος. Τα περισσότερα άλλα πολύτιμα μέταλλα αναμένεται επίσης να δουν μειωμένες τιμές, καθώς η Federal Reserve συνεχίζει να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική.

Στα βιομηχανικά μέταλλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού υποχώρησαν 0,2% στα 3,47 δολάρια η λίβρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ψευδαργύρου υποχώρησαν 0,8%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το νικέλιο αυξήθηκαν οριακά.

Οι τιμές του χαλκού μειώθηκαν απότομα αυτή την εβδομάδα μετά από μια σειρά αδύναμων PMI μεταποίησης από όλο τον κόσμο. Αυτή η τάση εξασθένησης των εργοστασιακών δεδομένων αναμένεται να επιβαρύνει τα βιομηχανικά μέταλλα τους επόμενους μήνες.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →