Οι τιμές του χρυσού αύξησαν τα κέρδη τους την Παρασκευή και φαίνεται ότι θα τελειώσουν την εβδομάδα υψηλότερα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αύξησαν τα κέρδη τους την Παρασκευή και φαίνεται ότι θα τελειώσουν την εβδομάδα υψηλότερα εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ οι απώλειες του δολαρίου εν όψει των στοιχείων μισθοδοσίας των μη γεωργικών προϊόντων στις ΗΠΑ βοήθησαν επίσης τα πολύτιμα μέταλλα.

Οι περισσότερες βιομηχανικές τιμές μετάλλων αυξήθηκαν επίσης καθώς οι απώλειες στο δολάριο μείωσαν κάποια πίεση. Αλλά σε γενικές γραμμές πρόκειται να κλείσουν την εβδομάδα χαμηλότερα μετά από μια σειρά αδύναμων στοιχείων για τη μεταποίηση.

Στις 12,34 μ.μ. τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,22% στα 1.783,30 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες τιμών επρόκειτο να κλείσουν την εβδομάδα με άνοδο 1,5%, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός θλιβερών οικονομικών δεικτών από όλο τον κόσμο βάθυνε τις ανησυχίες για μια επερχόμενη ύφεση.

Η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια στην Ασία ενισχύθηκε επίσης από την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, αφού το Πεκίνο εκτόξευσε πυραύλους γύρω από το νησί ως μέρος μιας «στρατιωτικής άσκησης». Η κίνηση έγινε ως αντίποινα για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν αυτή την εβδομάδα, η οποία αντιτάχθηκε από την Κίνα.

Ωστόσο, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε 0,8% την Πέμπτη και έμεινε σε σίγαση την Παρασκευή, καθώς η αστάθεια ξεκίνησε πριν από τα βασικά στοιχεία για τις μισθοδοσίες μη γεωργικών προϊόντων στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν προσεκτικά την ανάγνωση, δεδομένου ότι επηρεάζει τα σχέδια της Federal Reserve για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων. Μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη μέτρηση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας, δίνοντας στη Fed περισσότερο περιθώριο για αύξηση των επιτοκίων.

Οι τιμές των άλλων πολύτιμων μετάλλων σημείωσαν επίσης άνοδο, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας να αυξάνονται κατά 0,97% στα 948 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 20,18 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του παλλάδιου σημείωσαν επίσης άνοδο κατά 1% στα 2112 δολάρια

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού σημείωσαν άνοδο 0,6% την Παρασκευή, ενισχυμένα σε μεγάλο βαθμό από την πτώση του δολαρίου. Ωστόσο, το κόκκινο μέταλλο πρόκειται να κλείσει την εβδομάδα σχεδόν 3% χαμηλότερα, αφού τα αδύναμα στοιχεία της μεταποίησης από την Κίνα και την Ευρωζώνη έδωσαν μια θλιβερή εικόνα για τη ζήτηση.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →