Οι τιμές του χρυσού έπεσαν κάτω από τα 2.000 δολάρια καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση της Fed, οι προοπτικές αβέβαιες

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κυμαίνονταν κάτω από τα βασικά επίπεδα την Τετάρτη, καθώς οι αγορές ήταν επιφυλακτικές για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν απέδιδαν πριν από την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve για το έτος.

Οι πρόσφατες ενδείξεις ισχύος στην αγορά εργασίας και ο σταθερός πληθωρισμός των ΗΠΑ υποβάθμισαν τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα το 2024. Ενώ η Fed αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή αργότερα την Τετάρτη, οι προοπτικές της για το 2024 παραμένουν αβέβαιες.

Η αβεβαιότητα σχετικά με τη Fed είχε πυροδοτήσει άγριες διακυμάνσεις στις τιμές του χρυσού αυτόν τον μήνα, με το κίτρινο μέταλλο να σημειώνει για λίγο υψηλά ρεκόρ άνω των 2.100 δολαρίων η ουγγιά προτού δει έναν μεγάλο βαθμό συνθηκολόγησης.

Πρόσφατες απώλειες στο κίτρινο μέταλλο το οδήγησαν επίσης να χάσει τα πολυπόθητα επίπεδα των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά, ειδικά καθώς το δολάριο ανέκτησε τη θέση του εν αναμονή της Fed.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.979,06 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που έληξαν τον Φεβρουάριο παρέμειναν σταθερά στα 1.993,70 δολάρια η ουγγιά στις 00:26 ET (05:26 GMT).

Η Fed αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια, αλλά οι αγορές διχάστηκαν για τις μειώσεις επιτοκίων το 2024
Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή στο τέλος της τελικής της συνεδρίασης για το 2023 αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο, οποιαδήποτε μηνύματα από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell σχετικά με την πορεία των επιτοκίων έως το 2024 θα είναι στο επίκεντρο, ειδικά καθώς οι αγορές φοβούνται μια δυνητικά επιθετική προοπτική από τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

Ο Πάουελ έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη ρητορική του για τα επιτόκια, αλλά έχει αναγνωρίσει σημαντική πρόοδο έναντι του πληθωρισμού φέτος. Ωστόσο, ο πληθωρισμός παρέμεινε άνετα πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed τον Νοέμβριο.

Οποιαδήποτε επιθετικά μηνύματα από τη Fed είναι πιθανό να αναστατώσουν περαιτέρω τις αγορές χρυσού, ειδικά καθώς οι επενδυτές ήταν λιγότερο πεπεισμένοι ότι επρόκειτο να υπάρξει αύξηση επιτοκίων μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed δείχνουν πιθανότητα 43% για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο, απότομα κάτω από το 60% που τιμολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Τα υψηλότερα επιτόκια προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε χρυσούς.

Ο χαλκός υποχωρεί καθώς επιμένουν τα δεινά της Κίνας
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού συνέχισαν την κάθοδό τους εν μέσω μικρής αισιοδοξίας σε σχέση με τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληξαν τον Μάρτιο υποχώρησαν 0,4% στα 3,7782 δολάρια η λίβρα.

Σημάδια επιδείνωσης του αποπληθωρισμού στην Κίνα σημείωσαν μεγάλες απώλειες χαλκού αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αγορές φοβούνταν ότι η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο θα μειώσει τη ζήτηση.

Ενώ οι Κινέζοι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν περισσότερα μέτρα τόνωσης για τη στήριξη της ανάπτυξης, οι τιμές του χαλκού και οι ευρύτερες αγορές δεν ανακουφίστηκαν από τα σχόλιά τους, δεδομένου ότι το Πεκίνο έχει καθυστερήσει σε μεγάλο βαθμό να εφαρμόσει περισσότερα υποστηρικτικά μέτρα φέτος.

 

Disclamer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-pinned-below-2000-as-fed-meeting-looms-outlook-uncertain-3255292


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →