Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν την Πέμπτη μετά από μια νέα σειρά από ήπια οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν την Πέμπτη καθώς μια νέα σειρά από ήπια οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ προστέθηκαν στις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα σταματήσει τις αυξήσεις για φέτος, αν και η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και του δολαρίου διατήρησε το κίτρινο μέταλλο σε τροχιά μηνιαίας απώλειας.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.946 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:24 π.μ., διαπραγματευόμενος κοντά στο υψηλό ενός μηνός της Τετάρτης. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σταθεροποιήθηκαν στα 1.973 δολάρια.

Ο χρυσός βρίσκεται σε τροχιά μηνιαίας πτώσης σχεδόν 1%, καθώς το δολάριο ΗΠΑ προσβλέπει στην πρώτη του μηνιαία άνοδο σε τρείς και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων βλέπουν την τέταρτη διαδοχική μηνιαία άνοδο τους, έχοντας φτάσει τα επίπεδα του 2007 την περασμένη εβδομάδα.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ελαφρώς λιγότερο γρήγορο ρυθμό από ό,τι αρχικά αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της PCE αργότερα εντός της ημέρας και την έκθεση μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων την Παρασκευή.

Η Fed μπορεί να τερματίσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων εάν η αγορά εργασίας και η οικονομική ανάπτυξη συνεχίσουν να επιβραδύνουν με τον τρέχοντα σταδιακό ρυθμό, δήλωσε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος της Fed της Βοστώνης.

Η εποχικά προσαρμοσμένη εργοστασιακή παραγωγή της Ιαπωνίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του σημείωσαν άνοδο 0,1% στους 890,10 τόνους την Τετάρτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 24,66 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας σκαρφαλώσει σε υψηλό περισσότερο από έναν μήνα την Τετάρτη. Η πλατίνα σημείωσε αύξηση 0,3% στα 977 δολάρια καθώς κατευθύνεται για το δεύτερο συνεχόμενο μηνιαίο κέρδος. Το παλλάδιο αυξήθηκε 0,5% στα 1.228 δολάρια, αλλά ορίστηκε για μηνιαία πτώση 4%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →