Ο χρυσός σκαρφάλωσε στο υψηλό τριών εβδομάδων την Τετάρτη μετά τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σκαρφάλωσε στο υψηλό τριών εβδομάδων την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για περισσότερες οικονομικές αναγνώσεις στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να αλλάξουν περαιτέρω τις πιθανότητες για νέα αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.939 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.58 π.μ., το υψηλότερο επίπεδό του από τις 7 Αυγούστου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης 0,1% στα 1.967 δολάρια.

Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Ιούλιο για να πλησιάσουν τα προ πανδημίας επίπεδα, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς απότομη αύξηση του ποσοστού ανεργίας.

«Οι πιθανότητες άλλης αύξησης των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους μειώθηκαν… και αυτό προκάλεσε πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς και στο δολάριο ΗΠΑ», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της ActivTrades, Ricardo Evangelista.

«Τα άσχημα νέα για την οικονομία θα είναι καλά νέα για τον χρυσό».

Οι αποδόσεις αναφοράς 10 ετών υποχώρησαν από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, ενώ το δολάριο κινήθηκε κοντά στα χαμηλά και σημείωσε τη χειρότερη συνεδρίασή του από τις 4 Αυγούστου την Τρίτη.

Ο χρυσός σε τιμή δολαρίου, ο οποίος δεν έχει κανένα επιτοκιακό ενδιαφέρον, βρίσκει υποστήριξη όταν πέφτουν οι αποδόσεις των ομολόγων.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τη δεύτερη εκτίμηση του Υπουργείου Εμπορίου για το ΑΕΠ Απριλίου-Ιουνίου στις 12:30 ώρα Ελλάδας, τον δείκτη τιμών PCE την Πέμπτη και την έκθεση μισθοδοσίας εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων (NFP) την Παρασκευή.

«Φυσικά, ο κίνδυνος εδώ είναι η έκθεση JOLTS (Job Openings and Labor Turnover Survey) να ήταν ένας μοναχικός λύκος και αν τα δεδομένα για το ΑΕΠ και τα NFP των ΗΠΑ είναι ζεστά, κρατήστε τα χρυσά καπέλα σας καθώς θα μπορούσαμε εύκολα να δούμε τα κέρδη της Τρίτης να αντιστρέφονται », δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής στο City Index.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,5% στα 24,61 δολάρια ανά ουγκιά, αλλά κυμαινόταν κοντά στο υψηλό ενός μηνός. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,7% στα 983 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό της από τις 19 Ιουλίου. Το παλλάδιο υποχώρησε 1,1% στα 1.235 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →