Ο χρυσός ανέβηκε υψηλότερα την Τρίτη, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέβηκε υψηλότερα την Τρίτη, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν, ενώ οι αγορές κοίταξαν τα επερχόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ και τον πληθωρισμό που αναμένεται να επηρεάσουν την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.923 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:44 π.μ., κυμαινόμενος κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 10 Αυγούστου που έφτασε τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 1.952 δολάρια.

Οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου απομακρύνθηκαν περαιτέρω από τα υψηλά πολλών ετών που έφθασαν την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας τον μη τοκοφόρο χρυσό.

«Εάν η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδύνεται, αυτό μπορεί να επιτρέψει στη Fed να παραμείνει σε αναμονή προς το παρόν από την πλευρά της πολιτικής και ότι ενδεχομένως θα πρέπει να εξαλείψει ορισμένους από τους φόβους ότι θα έρθουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο αναλυτής Giovanni Staunovo της UBS. 

Ο χρυσός τείνει να υπό-αποδίδει όταν τα υψηλότερα επιτόκια ενισχύουν τις αποδόσεις σε ανταγωνιστικά ασφαλή καταφύγια όπως τα ομόλογα των ΗΠΑ.

Αφού ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell στις παρατηρήσεις του στο Jackson Hole την περασμένη εβδομάδα άφησε την πόρτα ανοιχτή για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, οι αγορές στοιχηματίζουν σε περίπου 1 στις 5 πιθανότητες νέας αύξησης στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Οι αγορές τοποθετούνται για μια σειρά από οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να σταθεροποιήσουν ή να μειώσουν αυτά τα στοιχήματα, με τα  ανοίγματα θέσεων εργασίας τον Ιούλιο να αναμένονται στις 14:00 GMT, το ευνοημένο μετρητή πληθωρισμού της Fed να έρχεται την Πέμπτη και τη μισθοδοσία εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων την Παρασκευή.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν 0,3% τη Δευτέρα.

«Το γεγονός ότι η τιμή ανακάμπτει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας υποδηλώνει ότι η πίεση πώλησης που ασκήθηκε από κερδοσκοπικούς χρηματοοικονομικούς επενδυτές έχει υποχωρήσει», δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank Carsten Fritsch σε σημείωμα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,4% στα 24,35 δολάρια, το υψηλότερο σημείο από τις 2 Αυγούστου και η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στο υψηλό ενός μηνός στα 970 δολάρια. Το παλλάδιο ήταν ως επί το πλείστον σταθερό στα 1.254 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →