Ο χρυσός διατήρησε τη θέση του τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα επιθετικά σχόλια του προέδρου της Fed

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διατήρησε τη θέση του τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα επιθετικά σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, πριν από μια σειρά από οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα που αναμένεται να ρίξουν φως στον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.914 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:10 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.941 δολάρια.

«Ακόμη κι αν ο χρυσός και το ασήμι δεν κινούνται ανοδικά, είναι σχετικά σταθερά, αλλά ακόμη και η σταθερότητα σε αυτό το περιβάλλον μπορεί να θεωρηθεί θετική είδηση», δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια για να μειώσει τον υπερβολικά υψηλό πληθωρισμό, δήλωσε ο Πάουελ σε ετήσια συγκέντρωση στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ την Παρασκευή.

Ο χρυσός αγωνίστηκε για κατεύθυνση καθώς τα κέρδη διατηρήθηκαν υπό έλεγχο από ένα υψηλότερο δολάριο, ενώ η υποχώρηση των αποδόσεων του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου από τα πολυετή υψηλά πρόσφερε κάποια ανάπαυλα.

Ο μη τοκοφόρος χρυσός τείνει να υπό-αποδίδει όταν τα υψηλότερα επιτόκια ενισχύουν τις αποδόσεις σε ανταγωνιστικά ασφαλή καταφύγια όπως τα ομόλογα των ΗΠΑ.

«Η γενική άποψη είναι ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά είχαν ήδη τιμολογήσει ένα επιθετικό αποτέλεσμα πριν από την ομιλία του Πάουελ, κάτι που αφήνει περιθώρια για κάποια ανακούφιση από μικρές εκπλήξεις», δήλωσε ο Yeap Jun Rong, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην IG.

«Οι ανησυχίες για την εκ νέου επιτάχυνση του πληθωρισμού για την οικονομική ανθεκτικότητα των ΗΠΑ μεταφράζονται σε αυξανόμενα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων τον Νοέμβριο».

Μια σειρά οικονομικών δεδομένων αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του βασικού πληθωρισμού PCE των ΗΠΑ και της αναφοράς μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων Αυγούστου, πιθανότατα θα δώσει περισσότερη σαφήνεια για την ισχύ της οικονομίας.

Υπογραμμίζοντας το κλίμα των επενδυτών προς τον χρυσό, τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι κερδοσκόποι χρυσού της COMEX μείωσαν τις καθαρές θέσεις αγοράς την εβδομάδα που έληξε στις 22 Αυγούστου.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 24,13 δολάρια, αλλά διατηρήθηκε κοντά στα υψηλά Αυγούστου. Η πλατίνα υποχώρησε 0,6% στα 939 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.227 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →