Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή και διαμορφώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή και διαμορφώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, βοηθούμενες από τις μειωμένες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ φέτος μετά από μια εβδομάδα γεμάτη δεδομένα που ολοκληρώνεται με την κομβική έκθεση για τις θέσεις εργασίας αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο σποτ χρυσός σκαρφάλωσε 0,2% στα 1.943 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08:15 π.μ. και ήταν έτοιμος για εβδομαδιαίο κέρδος άνω του 1,4% αφού οι τιμές άγγιξαν τα υψηλά ενός μηνός την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% στα 1.970 δολάρια.

«Τα δεδομένα από τις ΗΠΑ ήταν στη μαλακή πλευρά των πραγμάτων αυτή την εβδομάδα και οι επενδυτές θα περιμένουν να δουν εάν τα στοιχεία του NFP επιβεβαιώνουν την τάση ψύξης της οικονομικής δραστηριότητας», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της KCM Trade, Tim Waterer.

Η έκθεση για τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (NFP) των ΗΠΑ αναμένεται στις 12:30 GMT, η οποία έρχεται μετά από στοιχεία που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας έφθασαν σε χαμηλό 2-1/2 ετών τον Ιούλιο και η οικονομία αναπτύχθηκε με ελαφρώς λιγότερο γρήγορο ρυθμό από τον αναμενόμενο στο δεύτερο τρίμηνο.

«Αν παρατηρήσουμε μια εκτύπωση NFP στη χαμηλή πλευρά, οι αποδόσεις του Treasury θα συνεχίσουν την πρόσφατη κάθοδό τους. Η μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων έχει κάνει τον χρυσό πιο ελκυστικό, γι' αυτό είδαμε τον χρυσό σε τροχιά ανάκαμψης υψηλότερα αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Waterer.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επρόκειτο να κλείσουν την εβδομάδα κατά περίπου 3% χαμηλότερα, ενώ το δολάριο έμελλε να σπάσει ένα σερί κερδών έξι εβδομάδων, καθώς η επιβράδυνση του μηνιαίου πληθωρισμού ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα αυτόν τον μήνα. 

Οι ήπιες οικονομικές μετρήσεις έχουν ωθήσει τους επενδυτές να καλούν πίσω στοιχήματα αύξησης επιτοκίων και για τις συνεδριάσεις της Fed τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Ο χρυσός ως περιουσιακό στοιχείο που δεν πληρώνει τόκους τείνει να χάνει την ελκυστικότητά του μεταξύ των επενδυτών όταν τα επιτόκια αυξάνονται.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 0,6% στα 24,58 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,8% στα 976 δολάρια. Και τα δύο μέταλλα ορίστηκαν για εβδομαδιαία κέρδη. Το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,6% στα 1.222 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →