Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν την Πέμπτη καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις του Δημοσίου υποχώρησαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν την Πέμπτη καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις του Δημοσίου υποχώρησαν λόγω αυξημένων στοιχημάτων ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια, ενώ οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ για περαιτέρω ενδείξεις.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.985 δολάρια ανά ουγκιά στις 9:40 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 1.994 δολάρια.

Βοηθώντας την ελκυστικότητα του χρυσού, ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε και οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών τραπεζογραμματίων αναφοράς υποχώρησαν σε χαμηλό σχεδόν τριών εβδομάδων.

Ο χρυσός είναι ισχυρότερος καθώς υπάρχουν ενδείξεις ρωγμών στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, κάτι που πιθανώς σηματοδοτεί ότι η Fed υποχωρεί πλήρως από τις αυξήσεις επιτοκίων, δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν μέτρια καθώς η αγορά εργασίας συνεχίζει να παρουσιάζει ελάχιστα σημάδια σημαντικής επιβράδυνσης.

Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια την Τετάρτη, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξέτασαν εάν οι χρηματοοικονομικές συνθήκες μπορεί να είναι αρκετά στενές για τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Η αγορά βλέπει τώρα μια πιθανότητα 85% για άλλη μια παύση της Fed τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης την έκθεση μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που αναμένεται την Παρασκευή για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πολιτική πορεία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο άνω του 7% τον Οκτώβριο και ξεπέρασε το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγκιά την περασμένη εβδομάδα λόγω της ζήτησης για ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αυξανόμενων αναταραχών στη Μέση Ανατολή.

«Ο χρυσός ήδη τιμολογείται στους γεωπολιτικούς κινδύνους. εάν ο πόλεμος επεκταθεί, τότε οι τιμές θα ωφεληθούν περισσότερο», πρόσθεσε ο Haberkorn.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,3% στα 22,93 δολάρια ανά ουγκιά. Η πλατίνα έχασε 0,3% στα 918 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,6% στα 1.120 δολάρια.

Οι μετοχές της εταιρείας παραγωγής πολύτιμων μετάλλων Sibanye Stillwater με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ υποχώρησαν περισσότερο από 3% αφού η εταιρεία δήλωσε ότι εξετάζει περαιτέρω αλλαγές στα ορυχεία παλλαδίου των ΗΠΑ για να προσαρμόσει τις εργασίες στις τιμές μετάλλων που έχουν πέσει ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →