Ο χρυσός ξεκίνησε τον Νοέμβριο με πιο ήπιους τόνους, με τους επενδυτές να περιμένουν την απόφαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ξεκίνησε τον Νοέμβριο με πιο ήπιους τόνους, με τους επενδυτές να περιμένουν την απόφαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα, αφού οι ανησυχίες για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή αύξησαν τις τιμές του ασφαλούς καταφυγίου πάνω από τα 2.000 δολάρια την ουγγιά τον περασμένο μήνα.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 1.978 δολάρια ανά ουγκιά την Τετάρτη στις 08:40 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 1.987 δολάρια.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άλμα 7,3% τον Οκτώβριο, με τις τιμές να αγγίζουν το υψηλό πέντε μηνών των 2.009,29 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.

Η αγορά ώθησε τις τιμές πάνω από τα 2.000 $, αλλά επέστρεψε κάτω, προσπάθησε να ανέβει ξανά, αλλά δεν κινήθηκε σημαντικά υψηλότερα, σηματοδοτώντας ότι υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο κόπωση στην αγορά, δήλωσε ο Brian Lan από τον αντιπρόσωπο χρυσού της Σιγκαπούρης GoldSilver Central.

Ο κύριος παράγοντας για την αγορά είναι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και αν θα υπάρξει κλιμάκωση με άλλα μέρη που θα συμμετέχουν στον πόλεμο, πρόσθεσε ο Λαν.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν έναν πυκνοκατοικημένο καταυλισμό προσφύγων στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιους και έναν διοικητή της Χαμάς.

Οι αγορές αναμένουν τώρα το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Fed για τη νομισματική πολιτική που θα ολοκληρωθεί αργότερα εντός της ημέρας, ακολουθούμενη από τη μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

«Αν και δεν αναμένεται αλλαγή στα επιτόκια, η εστίαση θα είναι στην αξιολόγηση της Fed για την οικονομία των ΗΠΑ και σε ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική στο μέλλον», δήλωσε ο Praveen Singh, αναπληρωτής αντιπρόεδρος στο Sharekhan της BNP Paribas.

Εν τω μεταξύ, οι κατασκευαστές της Ασίας αντιμετώπισαν επιδείνωση της πίεσης τον Οκτώβριο, με τη δραστηριότητα των εργοστασίων στην Κίνα να υποχωρεί και πάλι σε πτώση, θολώνοντας τις προοπτικές ανάκαμψης για τους μεγάλους εξαγωγείς της περιοχής που ήδη συμπιέζονται από την ασθενέστερη παγκόσμια ζήτηση και τις υψηλότερες τιμές.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 1% στα 22,66 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,6% στα 928 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.121 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →