Ο χρυσός παρέμεινε σταθερός την Τρίτη λόγω επιφυλακτικότητας ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός παρέμεινε σταθερός την Τρίτη λόγω επιφυλακτικότητας ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα, αλλά βρισκόταν σε τροχιά για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, καθώς ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς ενίσχυσε τα στοιχήματα ασφαλούς καταφυγίου.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε αμετάβλητος στα 1.996 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:08 π.μ., έχοντας εκτιναχθεί έως και τα 2.009,29 δολάρια την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ήταν επίσης σταθερά στα 2.006 δολάρια.

Ο χρυσός σποτ ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών στα 1.810 δολάρια στις 6 Οκτωβρίου, μια ημέρα πριν από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Τώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για άνοδο 8% τον Οκτώβριο, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν για ασφάλεια εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

«Το πολύτιμο μέταλλο είναι πιθανό να παραμείνει υποστηριζόμενο όσο η συνεχιζόμενη σύγκρουση απειλεί να διαχυθεί στην ευρύτερη περιοχή και να επιδεινώσει περαιτέρω τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς Exinity, Han Tan.

Ο χρυσός υποχώρησε κάτω από τα βασικά επίπεδα των 2.000 δολαρίων αυτή την εβδομάδα «αφού το Ισραήλ φάνηκε να ακολουθεί μια πιο μετρημένη προσέγγιση στην χερσαία εισβολή του στη Γάζα», είπε ο Ταν, προσθέτοντας ότι «το πολύτιμο μέταλλο ήταν επίσης ώριμο για τεχνική υποχώρηση».

Η εστίαση των επενδυτών αυτή την εβδομάδα είναι η ανακοίνωση επιστροφής χρημάτων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και η απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη, ακολουθούμενη από τη μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, είναι πιθανό να τηρήσει το παλιό σενάριο της εξάρτησης από τα δεδομένα από την τροχιά του επιτοκίου των κεφαλαίων της Fed, διατηρώντας παράλληλα ζωντανές τις προσδοκίες για μια τελευταία αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, δήλωσε ο Kelvin Wong, ανώτερος αναλυτής αγοράς για την Ασία-Ειρηνικό στο ΟΑΝΤΑ.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας χαλάρωσε περαιτέρω την επιρροή της στα μακροπρόθεσμα επιτόκια τροποποιώντας εκ νέου την πολιτική ελέγχου των αποδόσεων των ομολόγων την Τρίτη. Η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας αναμένεται την Πέμπτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,3% στα 23,23 δολάρια και η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 933 δολάρια, με αμφότερα να κινούνται σε μηνιαία κέρδη. Το παλλάδιο παρέμεινε σταθερό στα 1.127 δολάρια, με πτώση σχεδόν 10% αυτόν τον μήνα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →