Ο χρυσός αγωνίστηκε για δυναμική την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν να κάνουν μεγάλα στοιχήματα εν όψει της έκθεσης μισθοδοσίας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός αγωνίστηκε για δυναμική την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν να κάνουν μεγάλα στοιχήματα εν όψει της έκθεσης μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στη μέτρηση της πορείας της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σχεδόν σταθερός στα 1.986 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:15 π.μ. και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν μικρή αλλαγή στα 1.994 δολάρια.

Ο χρυσός βρίσκεται σε πορεία για να κλείσει ένα σερί τριών κερδοφόρων εβδομάδων, έχοντας υποχωρήσει σχεδόν 1% για την εβδομάδα μέχρι στιγμής. Οι τιμές αυξήθηκαν πάνω από το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγκιά την περασμένη εβδομάδα μετά την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή που ενίσχυσαν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

«Οι επενδυτές είναι αβέβαιοι για το πώς η Fed θα λάβει τις αποφάσεις στις επόμενες συνεδριάσεις. Οπότε περιμένουν πολύ πιο κρίσιμα δεδομένα για να κάνουν ένα μεγάλο στοίχημα στον χρυσό», δήλωσε ο Hareesh V, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της Geojit Financial Services.

«Έχουμε επίσης την πολεμική αβεβαιότητα που εξακολουθεί να επικρατεί».

Σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς, η Fed διατήρησε τα επιτόκια σταθερά την Τετάρτη και οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να έχει ολοκληρώσει αυξήσεις επιτοκίων, οδηγώντας χαμηλότερα τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων του δημοσίου.

Η εστίαση της αγοράς μετατοπίζεται πλέον στα δεδομένα μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων των ΗΠΑ, που αναμένονται στις 12:30 GMT, που αναμένεται να δείξει ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν 180.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας πρέπει να παρουσιάσει ορισμένα εκπληκτικά αδύναμα στοιχεία για να επηρεάσει περαιτέρω τις αποδόσεις του Δημοσίου και να ωθήσει τις τιμές του χρυσού πάνω από το όριο των 2.000 δολαρίων ανά ουγκιά, δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής του City Index, Matt Simpson.

Οι αγορές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 80% ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού που δεν αποδίδει τόκους..

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε μέτρια την περασμένη εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,6% στα 22,62 δολάρια ανά ουγκιά και βρισκόταν σε καλό δρόμο για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλειά του. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 925 δολάρια, οδεύοντας για την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο. Το παλλάδιο ανέβηκε 1,8% στα 1.119 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →