Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου υποχώρησαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου υποχώρησαν αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενίσχυσαν την υπόθεση για παύση των επιτοκίων της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, αν και ο χρυσός δεν απείχε πολύ από τα χαμηλά σχεδόν τριών εβδομάδων που παρατηρήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο χρυσός spot ανέβηκε 0,3% στα 1.912 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.10 π.μ., έχοντας φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Αυγούστου την Τετάρτη στα 1.905,10 $. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.934 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ και οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου μειώθηκαν
μετά τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ σε 14 μήνες
τον Αύγουστο, καθώς το κόστος της βενζίνης αυξήθηκε, αλλά η ετήσια άνοδος
του υποκείμενου πληθωρισμού ήταν η μικρότερη σε σχεδόν δύο χρόνια,
προτείνοντας παύση των επιτοκίων της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Οι αξιωματούχοι της Fed ελπίζουν σε αποδείξεις σαφούς πτώσης του πληθωρισμού και επιβράδυνση της οικονομίας. Έλαβαν μερικά από τα στοιχεία μετά τη τελευταία τους συνάντηση, αλλά πιθανότατα δεν είναι αρκετά για να υποβαθμιστεί η πιθανή ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων αργότερα φέτος.

Οι επενδυτές βλέπουν τώρα με μια πιθανότητα 96% να αφήσει η Fed τα επιτόκια
αμετάβλητα την Τετάρτη, ενώ τα στοιχήματα παύσης τον Νοέμβριο παρέμειναν
στο 51%, σύμφωνα με το FedWatch Tool του CME.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να αποφασίσει την Πέμπτη αν θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο σε κορυφαίο ρεκόρ για την καταπολέμηση του πληθωρισμού ή να κάνει ένα διάλειμμα καθώς η οικονομία επιδεινώνεται.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο με χρυσό διαπραγματεύσιμο, ανέφερε ότι οι συμμετοχές του μειώθηκαν κατά 0,3% στους 882 τόνους την Τετάρτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 22,89 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα ενισχύθηκε 0,2% στα 902 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 1.257 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →