Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν κοντά στα χαμηλά δύο εβδομάδων την Τετάρτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν κοντά στα χαμηλά δύο εβδομάδων την Τετάρτη, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επηρέασαν την απήχηση του χρυσού, ενώ οι επενδυτές κρατούσαν την ανάσα τους για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την πορεία των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.911 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:24 π.μ., έχοντας αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 25 Αυγούστου στα 1.906,50 δολάρια την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1% στα 1.933 δολάρια.

Οι αγορές περιμένουν τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ (CPI) που αναμένονται στις 12.30 ώρα Ελλάδας, με τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας να αναμένεται να ωθήσουν τα στοιχεία του μετρικού πληθωρισμού υψηλότερα.

Ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo είπε ότι τα στοιχεία θα «κρατήσουν τη Fed σε αναμονή προς το παρόν», ενώ περιμένει να εξασθενήσουν τα δεδομένα και να ηρεμήσει ο πληθωρισμός. Ακόμα πρόσθεσε ότι αναμένει βραχυπρόθεσμες τιμές χρυσού σε ένα εύρος από τα 1.880 $ έως τα 1.940 δολάρια

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ως επί το πλείστον ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της 19-20 Σεπτεμβρίου, ενώ κοστολογούν περίπου 44% πιθανότητα νέας αύξησης πριν από το 2024, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Μια δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους έδειξε ότι η Fed περιμένει μέχρι την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου το 2024 ή αργότερα πριν μειώσει τα επιτόκια.

Τα υψηλότερα επιτόκια ενισχύουν τις αποδόσεις των ανταγωνιστικών ασφαλών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, απομακρύνοντας τους επενδυτές από το προσφέροντα μηδενικό επιτόκιο χρυσό.

Οι αγορές χρήματος αύξησαν τα στοιχήματά τους σε μια αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη συνεδρίαση πολιτικής της Πέμπτης, αφού μια πηγή είπε στο Reuters ότι οι τριμηνιαίες προβλέψεις της ΕΚΤ θα βάλουν τον πληθωρισμό πάνω από το 3% το 2024.

Η αποδυνάμωση των προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την πτώση της εμπιστοσύνης στην κινεζική οικονομία ευνοεί το υψηλότερο δολάριο ΗΠΑ και περιορίζει την επενδυτική απήχηση του χρυσού, ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε πάνω από 1% στα 22,86 δολάρια ανά ουγκιά, αγγίζοντας το χαμηλό τριών εβδομάδων. Η πλατίνα υποχώρησε επίσης 1,1% στα 900 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα 1.235 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →