Ο χρυσός σημείωσε πτώση την Τρίτη λόγω της ελαφράς ανόδου του δολαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε πτώση την Τρίτη λόγω της ελαφράς ανόδου του δολαρίου, αν και οι τιμές διατήρησαν ένα στενό εύρος ενόψει της ευρέως παρακολούθησης εκτύπωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια στην τροχιά των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 1.919 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.40 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.942 δολάρια.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι των αντιπάλων του εν όψει των στοιχείων του αμερικανικού δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που θα ανακοινωθούν τη Τετάρτη, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

Τα στοιχεία του ΔΤΚ θα μπορούσαν να υπερβούν τις προβλέψεις καθώς το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί, δήλωσε ο αναλυτής της Quantitative Commodity Research Peter Fertig, κάτι που «θα μείωνε λίγο την εικασία ότι η Fed θα τελειώσει φέτος με τις αυξήσεις επιτοκίων».

Ο βασικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, σε σύγκριση με την άνοδο 0,2% του προηγούμενου μήνα.

Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να αμβλύνουν τη λάμψη του χρυσού που δεν αποδίδει, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν επί του παρόντος σε πιθανότητες περίπου 40% αύξησης των επιτοκίων τον Νοέμβριο μετά από μια ευρέως αναμενόμενη παύση από τη Fed την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Οι γενικές απόψεις των Αμερικανών για τον πληθωρισμό άλλαξαν ελάχιστα τον Αύγουστο, ανέφερε τη Δευτέρα η Fed της Νέας Υόρκης.

Επίσης, στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται η απόφαση για τα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αναμένεται την Πέμπτη, με τις αγορές να αυξάνουν σιγά-σιγά τα στοιχήματά τους για μια επιπλέον αύξηση.

«Η οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει σίγουρα πολλές προκλήσεις, οπότε τελικά θα προκύψει ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο εάν οι επενδυτές δουν ότι το νόμισμα βρίσκεται υπό πίεση», δήλωσε ο Harshal Barot, ανώτερος σύμβουλος της Metals Focus.

Η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί πιο αργά από ό,τι αναμενόταν φέτος, προέβλεψε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Γερμανίας διολισθαίνει σε ύφεση.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση 0,2% στα 23,02 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 897 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 1.215 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →