Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν τη Δευτέρα, υποστηριζόμενες από την απότομη υποχώρηση του δολαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν τη Δευτέρα, υποστηριζόμενες από την απότομη υποχώρηση του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα μέσα στο έτος.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άλμα 0,5% στα 1.927 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:40 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,4% στα 1.951 δολάρια.

Ο χρυσός θα πρέπει να υποστηριχθεί πάνω από το επίπεδο των 1.900 δολαρίων, εάν δούμε το δολάριο ΗΠΑ να συνεχίζει να μειώνεται στα στοιχήματα ότι η Fed έχει πράγματι ολοκληρώσει τον κύκλο σύσφιξής της, δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής της City Index.

Ο χρυσός βρήκε υποστήριξη γύρω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, ένα σημαντικό τεχνικό επίπεδο που δεν είναι εύκολο να σπάσει, είπε, προσθέτοντας ότι εάν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχωρήσει, αυτό θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω το δολάριο.

Τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ για τον Αύγουστο που αναμένονται την Τετάρτη αναμένεται να διαμορφώσουν τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια φέτος.

Ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της KCM Trade, Tim Waterer, δήλωσε ότι τα νούμερα του πληθωρισμού θα μπορούσαν να αυξηθούν ανοδικά χάρη στην αύξουσα τιμή της ενέργειας, η οποία θα διατηρήσει ζωντανές τις πιθανότητες για άλλη μια κίνηση 25 μονάδων βάσης (bps) από τη Fed τον Νοέμβριο. 

Εν όψει της συνάντησής τους για τη χάραξη πολιτικής αυτόν τον μήνα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed ήταν αρκετά ξεκάθαροι για δύο πράγματα: δεν θέλουν να αυξήσουν τα επιτόκια, αλλά λίγοι από αυτούς είναι έτοιμοι να κηρύξουν τη νίκη.

Το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε 0,5% και οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς μειώθηκαν κατά 0,3%, καθιστώντας το χρυσό χωρίς απόδοση πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

«Το πολύτιμο μέταλλο πιθανότατα θα βασίζεται σε μια υποχώρηση των αποδόσεων προκειμένου να δοκιμάσει ξανά το επίπεδο των 1.950 δολαρίων», δήλωσε ο Waterer σε σημείωμα.

Ο χρυσός σποτ μπορεί να δοκιμάσει ξανά μια αντίσταση στα 1.930 δολάρια ανά ουγκιά, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters Wang Tao.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άλμα 1% στα 23,14 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,9% στα 901 δολάρια μετά από πτώση 7% την περασμένη εβδομάδα και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.207 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →