Ο χρυσός ανέκαμψε από τα χαμηλά τριών εβδομάδων την Παρασκευή, υποβοηθούμενος από την υποχώρηση του δολαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέκαμψε από τα χαμηλά τριών εβδομάδων την Παρασκευή, υποβοηθούμενος από την υποχώρηση του δολαρίου μετά από καλύτερα από τα αναμενόμενα κινεζικά στοιχεία και ένα ισχυρότερο ευρώ, ενώ οι traders εστίασαν στην καθοδήγηση της Federal Reserve για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.918 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:25 π,μ,, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Αυγούστου στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,3% στα 1.939 δολάρια.

"Βλέπουμε μια ενοποίηση στο ευρώ και το γουάν που ανακάμπτει ελαφρώς έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Αυτό είναι θετικό για τον χρυσό, ο οποίος διατηρείται έντονα πάνω από 1.900 δολάρια ανά ουγγιά", δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής στο Kinesis Money.

«Η διατήρηση του χρυσού πάνω από το επίπεδο των 1.900 δολαρίων είναι θετική είδηση καθώς δείχνει την ανθεκτικότητα και το ενδιαφέρον των επενδυτών για τον χρυσό», πρόσθεσε.

Το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι των αντιπάλων του αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο έξι μηνών την Πέμπτη, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η εργοστασιακή παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις ελπίδες ανάκαμψης στον κορυφαίο καταναλωτή χρυσού στον κόσμο.

Η εστίαση των επενδυτών μετατοπίστηκε στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, στην οποία η Fed αναμένεται ευρέως να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

«Οι προοπτικές για τα επιτόκια να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διατηρούν τις τιμές του χρυσού που δεν αποδίδei υπό πίεση», δήλωσε ο Yeap Jun Rong, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην IG.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά το μέγιστο σε περισσότερο από ένα χρόνο τον Αύγουστο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες, ενισχυμένες από την άνοδο των τιμών της βενζίνης.

Τα θετικά κινεζικά στοιχεία υποστήριξαν τα άλλα πολύτιμα μέταλλα, με το ασήμι να σημειώνει άνοδο 2% στα 23,09 δολάρια ανά ουγκιά, την πλατίνα να κερδίζει 1,3% στα 918 δολάρια και το παλλάδιο να σημειώνει άνοδο 1,2% στα 1.267 δολάρια. Και τα τρία μέταλλα οδεύουν προς εβδομαδιαία κέρδη.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →