Οι τιμές του χρυσού έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών την Παρασκευή και διαμορφώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών την Παρασκευή και διαμορφώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, με τη ζήτηση να ενισχύεται από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve μπορεί να έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.974 $ ανά ουγκιά στις 08:20 π.μ., αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουλίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,3% στα 1.986 δολάρια.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε στα στρατεύματα που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα της Γάζας την Πέμπτη ότι θα δουν σύντομα τον παλαιστινιακό θύλακα "από μέσα", υποδηλώνοντας ότι μια αναμενόμενη χερσαία εισβολή με στόχο την εξόντωση της Χαμάς μπορεί να πλησιάζει.

Ο χρυσός, που χρησιμοποιείται συχνά ως ασφαλής αποθήκευση αξίας σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, έχει σημειώσει άνοδο 2,2% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ σε δηλώσεις του προς την Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης συμφώνησε «κατ' αρχήν» ότι η άνοδος των αποδόσεων βοηθούσε στην περαιτέρω σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών και «στο περιθώριο» μπορεί να μειώσει την ανάγκη για πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού, ο οποίος τιμολογείται σε δολάρια και δεν αποφέρει τόκο.

Η πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Λόρι Λόγκαν, δήλωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία και το υψηλότερο κόστος δανεισμού στην αγορά ομολόγων δίνουν στην κεντρική τράπεζα περιθώριο να σκεφτεί την επόμενη κίνηση νομισματικής πολιτικής της.

Οι αγορές αναμένουν ευρέως από τη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή στη συνεδρίαση πολιτικής της τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι η ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας παρέμεινε τον Οκτώβριο, ενώ οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών έπεσαν σε χαμηλό 13 ετών τον Σεπτέμβριο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,3% στα 22,97 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,5% στα 886 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,3% στα 1.110 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →