Οι τιμές του χρυσού κυμαίνονταν κοντά σε υψηλό 2,5 μηνών την Πέμπτη, μέσω της κλιμάκωσης της αναταραχής στη Μέση Ανατολή

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κυμαίνονταν κοντά σε υψηλό 2,5 μηνών την Πέμπτη, καθώς η κλιμάκωση της αναταραχής στη Μέση Ανατολή ενίσχυσε τη ζήτηση για το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο, ενώ οι επενδυτές περίμεναν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.949 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.55 π.μ., αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 1.961 δολάρια.

«Οι γεωπολιτικές ανησυχίες σε συνδυασμό με τις προοπτικές της παγκόσμιας επιβράδυνσης είναι ουσιαστικά κάτι που ανυψώνει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού», δήλωσε ο Kunal Shah, επικεφαλής έρευνας στη Nirmal Bang Commodities στη Βομβάη.

«Παραμένουμε αρκετά αισιόδοξοι για τις προοπτικές του χρυσού στο μέλλον και έχουμε την άποψη ότι ο χρυσός θα εκτιναχθεί. Έτσι, συνιστάται η αγορά του σε πτώσεις, τα 1.900 $ θα είναι το κάτω μέρος για τον χρυσό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να βοηθήσει το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης την Τετάρτη, αλλά μια θανατηφόρα έκρηξη σε νοσοκομείο που απέδωσε σε λανθασμένο πύραυλο που εκτόξευσαν μαχητές της Γάζας εκτροχίασε τις συνομιλίες για να αποτραπεί η επέκταση του πολέμου.

Ο χρυσός χρησιμοποιείται συχνά ως ασφαλής αποθήκευση αξίας σε περιόδους αβεβαιότητας.

Η εστίαση της αγοράς θα επικεντρωθεί στην ομιλία του Πάουελ στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων μετά από πρόσφατα αντικρωούμενα σχόλια αρκετών αξιωματούχων της Fed.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας του χρυσού που δεν αποδίδει και τιμολογείται σε δολάρια.

«Η ανθεκτικότητα του χρυσού ενόψει των αυξανόμενων αποδόσεων και της ανάκαμψης του δολαρίου ΗΠΑ, ειδικά τις τελευταίες μέρες, ήταν πραγματικά μια απόδειξη του γεωπολιτικού σκηνικού», δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής του παγκόσμιου μακροοικονομικού τομέα της Tastylive.

Ο χρυσός αναμένεται να ξαναδοκιμάσει την αντίσταση των 1.964 δολαρίων ανά ουγκιά, και με ένα σπάσιμο πάνω από εκεί, θα μπορούσε να οδηγήσει το χρυσό στο εύρος των 1.972-1.985 δολαρίων, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters Wang Tao. 

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 22,97 δολάρια, η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 883 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,5% στα 1.112 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →