Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν κοντά στα υψηλά ενός έτους την Παρασκευή, κατευθυνόμενες για μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν κοντά στα υψηλά ενός έτους την Παρασκευή, καθώς τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, γεγονός που οδήγησε το χρυσό χωρίς απόδοση σε δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 2.038 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08.30 π.μ., με τις τιμές να διατηρούνται ακριβώς κάτω από τα υψηλά της τελευταίας συνεδρίασης στις 9 Μαρτίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 2.049 δολάρια.

Ο χρυσός είναι χαμηλότερα στη συνεδρίαση καθώς το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού είναι υψηλό καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται, δήλωσε ο Peter Fertig, αναλυτής της Quantitative Commodity Research.

Οι αποδόσεις της ευρωζώνης πλησίασαν το υψηλό ενός μήνα, καθώς η εστίαση μετατοπίστηκε στην πορεία σύσφιξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αξιωματούχους της ΕΚΤ να αναφέρουν την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων κατά 50 bps τον Μάιο.

Η Fed εν τω μεταξύ εξέτασε μια παύση αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο ενόψει της ξαφνικής κατάρρευσης δύο περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ, ωστόσο οι πληθωριστικές πιέσεις θεωρήθηκαν πιο σημαντικές. 

Από την εποχή της SVB, ο χρυσός είχε αποκαταστήσει σταθερά τον πρωταρχικό του ρόλο ως αντιστάθμισης κινδύνου, δήλωσε η αναλυτής της StoneX Rhona O'Conell.

Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του, αφού δεν αποδίδει τόκους.

Περιορίζοντας τις απώλειες του χρυσού, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό ενός έτους αφού τα στοιχεία αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο και ενίσχυσε τις ελπίδες για παύση της Fed.

Οι επενδυτές αναμένουν τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα και ο χρυσός μπορεί να φτάσει στο υψηλό όλων των εποχών, εάν τα στοιχεία γίνουν αρκετά ήπια, δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην City Index.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,4% στα 25,90 δολάρια ανά ουγκιά, ανεβαίνοντας στο υψηλό έτος των 26,07 δολαρίων νωρίτερα στη συνεδρίαση και διαμορφώνεται για συνεχόμενο υψηλό πέμπτης εβδομάδας. Η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 1.045 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 1.497 δολάρια, αμφότερα με εβδομαδιαία άνοδο.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →