Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Πέμπτη καθώς οι πιο αδύναμες οικονομικές τιμές των στοιχείων από τις ΗΠΑ ενίσχυσαν τα στοιχήματα για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Πέμπτη καθώς οι πιο αδύναμες οικονομικές τιμές των στοιχείων από τις ΗΠΑ ενίσχυσαν τα στοιχήματα για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων, με τις προοπτικές μιας ήπιας ύφεσης να ωθεί τους επενδυτές να αναζητούν το ασφαλές καταφύγιο.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 1,4% στα 2.043 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:33 π.μ., το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022 και περίπου 30 $ λιγότερο από το υψηλό ρεκόρ του 2020. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 1,5% υψηλότερα στα 2.055 $.

Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν και το δολάριο υποχώρησε μετά τα στοιχεία που έδειξαν συγκράτηση στην άνοδο των τιμών παραγωγού τον περασμένο μήνα και άνοδο των αιτήσεων ανεργίας, υποδηλώνοντας ότι η επιθετική σύσφιξη της Federal Reserve τον περασμένο χρόνο είχε αντίκτυπο στην οικονομία.

«Αυτά τα οικονομικά δεδομένα ενίσχυσαν την εκτίμηση της αγοράς ότι ο κύκλος των αυξήσεων των επιτοκίων πλησιάζει στο τέλος του, γεγονός που καθιστά τον χρυσό ελκυστικό για τους επενδυτές καθώς δεν πληρώνει ο ίδιος τόκους», δήλωσε ο Alexander Zumpfe, έμπορος πολύτιμων μετάλλων στην Heraeus.

Επιπλέον, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ μόλις που αυξήθηκαν τον Μάρτιο καθώς το κόστος της βενζίνης μειώθηκε, αλλά τα πεισματικά υψηλά ενοίκια συνέχισαν να σιγοβράζουν τις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις.

"Αυτό είναι ένα υποκείμενο θετικό περιβάλλον για τον χρυσό, όπου η Fed ολοκληρώνει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων, ωστόσο ο πληθωρισμός συνολικά παραμένει υψηλότερος από ό,τι θα ήθελε", δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

Αυτό έρχεται αφού τα πρακτικά της Fed των ΗΠΑ την Τετάρτη ανέφεραν ότι αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σκέφτηκαν να σταματήσουν τις αυξήσεις των επιτοκίων και προέβλεπαν ότι η πρόσφατη πίεση στον τραπεζικό τομέα θα οδηγούσε την οικονομία σε ύφεση.

Ο ασφαλής χρυσός τείνει να κερδίζει σε περιόδους οικονομικής ή χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια αυξάνουν επίσης την ελκυστικότητα του περιουσιακού στοιχείου μηδενικής απόδοσης.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,6% σε υψηλό ενός έτους στα 25,88 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 3,7% στα 1.053 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 3,8% στα 1.516 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →