Ο χρυσός εκτινάχθηκε την Τετάρτη καθώς οι ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού ενίσχυσαν τα στοιχήματα ότι επίκειται παύση των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός εκτινάχθηκε την Τετάρτη καθώς οι ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού ενίσχυσαν τα στοιχήματα ότι επίκειται παύση των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ, αν και οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για μια ακόμη άνοδο τον Μάιο μετά τα λεπτά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve του Μάρτιου επίσης.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.012 $ ανά ουγκιά έως τις 9:55 π.μ., μετά την άνοδο έως και 1,3% νωρίτερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 2.028 δολάρια.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) ανέβηκε 0,1% τον Μάρτιο, μετά από άνοδο 0,4% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με την πρόβλεψη για άνοδο 0,2% σε δημοσκόπηση του Reuters. Ωστόσο, τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, ο βασικός ΔΤΚ κέρδισε 5,6%, μετά από άνοδο 5,5% στην ίδια βάση τον Φεβρουάριο.

«Οι κίνδυνοι να μην αυξηθούν αρκετά τα επιτόκια ξεπερνούν κατά πολύ την υπερβολική σύσφιξη, επομένως η Fed πιθανότατα θα προχωρήσει με την αύξηση των επιτοκίων κατά τρίμηνο, ο πυρήνας το δικαιολογεί», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

«Υπάρχει ακόμη τεράστιος κίνδυνος στο τραπέζι, οπότε ο χρυσός θα πρέπει να δει κάποιες ισχυρές ροές να κατευθύνονται προς αυτόν».

Ο χρυσός ενισχύθηκε από τη διολίσθηση του δολαρίου και τις αποδόσεις αναφοράς στις ΗΠΑ.

Οι αγορές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα 67% για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνάντηση του Μαΐου, ακολουθούμενη από στοιχήματα 2 προς 1 για παύση τον Ιούνιο.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια για την εξομάλυνση των αυξανόμενων πιέσεων στις τιμές επιβαρύνουν την ελκυστικότητα του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του Μαρτίου που αναμένονται στις 2 μ.μ..

«Τα πρακτικά της Fed θα εξεταστούν προσεκτικά για βασικές πληροφορίες σχετικά με το πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αξιολόγησαν την ανάγκη για υψηλότερα επιτόκια παρά την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα», δήλωσε ο Lukman Otunuga, ανώτερος αναλυτής έρευνας στην FXTM.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,9% στα 25,29 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 2,1% στα 1.016 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,91% στα 1.459 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →