Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τρίτη μετά από πτώση άνω του 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τρίτη μετά από πτώση άνω του 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς το δολάριο υποχώρησε εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.999 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.59 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,5% στα 2.014 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου κινήθηκε 0,1% χαμηλότερα, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές. 

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τα στοιχεία των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την πορεία των επιτοκίων προς τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Μάιο.

"Μια πιο καυτή εκτύπωση από το αναμενόμενο μπορεί να υποδηλώνει ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια για άλλη μια φορά τον Μάιο... το ράλι του χρυσού ήταν κάπως υπερβολικό... οι πιθανότητες άλλης μίας αύξησης της Fed θα μπορούσε να μειώσει την υπερβολή", δήλωσε ο Christopher Wong στρατηγικός αναλυτής της OCBC .

Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή έδειξε μια σφιχτή αγορά εργασίας και αύξησε τα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. Οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 69,4% μια αύξηση 25 μονάδων βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του χρυσού που δεν αποδίδει αυξάνεται όταν τα επιτόκια αυξάνονται για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης πολιτικής της Fed στις 21-22 Μαρτίου θα δημοσιευθούν επίσης την Τετάρτη.

«Βραχυπρόθεσμα, υπάρχουν επίσης πτωτικές τεχνικές ρυθμίσεις για μια διορθωτική κίνηση χαμηλότερα» στις τιμές του χρυσού, πρόσθεσε ο Wong της OCBC.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of New York John Williams δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος που οδήγησαν την κεντρική τράπεζα να παρέχει μεγάλα ποσά πιστώσεων στις τράπεζες δεν ήταν παράπλευρη ζημία από την επιθετική προσπάθεια της Fed να μειώσει τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι στον κορυφαίο καταναλωτή χρυσού Κίνα, ο καταναλωτικός πληθωρισμός του Μαρτίου σημείωσε τον χαμηλότερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2021 και υποδηλώνει ότι η εξασθένηση της ζήτησης συνεχίστηκε εν μέσω μιας άνισης οικονομικής ανάκαμψης.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 24,97 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα κέρδισε 1,1% στα 1.003 δολάρια και το παλλάδιο σκαρφάλωσε 1,8% στα 1.437 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →