Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν κοντά στα χαμηλά ενός μηνός την Παρασκευή

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν κοντά στα χαμηλά ενός μηνός την Παρασκευή, υποχωρώντας από τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, με τον χρυσό να παραμένει σε τροχιά για να κλείσει τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων επτά, καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν ισχυρές.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.917 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:15 π.μ., αλλά διαπραγματεύτηκε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιουλίου που άγγιξε νωρίτερα την ημέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.949 δολάρια.

Ο χρυσός κέρδισε έως και 0,8% την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, αυξάνοντας τα στοιχήματα ότι η Fed δεν θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια το 2023.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων τείνουν να αυξάνουν τις αποδόσεις των ομολόγων και με τη σειρά τους να αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

«Μόλις η σκόνη του ΔΤΚ καταλάγιασε, οι αγορές φάνηκε να θυμούνται ότι ο βασικός ΔΤΚ στο 4,7% δεν είναι ακόμα καλός – ακόμα κι αν ήταν πιο αργός από το αναμενόμενο», δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής στο City Index, προσθέτοντας ότι η άνοδος του χρυσού δεν είχε πεποίθηση. .

«Είχαμε επίσης, το μέλος της Fed, Mary Daly, να χαλάει τη συνταγή, λέγοντας ότι άλλη αναμονή ή αύξηση στην επόμενη συνεδρίαση της Fed «δεν έχει ακόμη καθοριστεί». Και αυτό έκανε το δολάριο ΗΠΑ να ανακτήσει τη δύναμή του».

Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει περίπου 1,3% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα, καθώς ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ και οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του δημοσίου ήταν σε καλό δρόμο για μια τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Ο μετριασμός του πληθωρισμού και τα ισχυρά δεδομένα εργασίας παρουσιάζουν μια ιδανική μακροοικονομική ισορροπία, απωθώντας την πιθανότητα μιας σκληρής προσγείωσης, η οποία μειώνει τις ασφαλείς ροές για τον χρυσό και υποστηρίζει επίσης ένα σενάριο υψηλότερων και μακροχρόνιων επιτοκίων, γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 22,72 δολάρια η ουγκιά και η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 912 δολάρια. Ωστόσο, και τα δύο μέταλλα κατευθύνονται σε μια τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση. Το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.290 δολάρια, βλέποντας την καλύτερη του εβδομάδα από τα μέσα Ιουνίου.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →