Οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύονται λοξά, αναμένοντας περισσότερα στοιχεία από το ΔΤΚ για τα επιτόκια

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν σε στενό εύρος την Τρίτη, παραμένοντας υπό την πίεση του δολαρίου καθώς οι επενδυτές συρρικνώθηκαν πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένεται ευρέως να επηρεάσουν τα σχέδια της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Το κίτρινο μέταλλο είχε υποχωρήσει ξανά σε εύρος συναλλαγών από 2.000 έως 2.050 δολάρια ανά ουγγιά την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι έμποροι άρχισαν σταθερά να καταργούν τις προσδοκίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Μια σειρά από ομιλητές της Fed προειδοποίησαν επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα δεν βιάζεται να μειώσει νωρίς τα επιτόκια, εν μέσω φόβων για κολλώδη πληθωρισμό. Αυτό είδε το δολάριο να εκτοξεύεται σε υψηλά τριών μηνών, κάτι που επιβάρυνε τον χρυσό.

Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο στο ασιατικό εμπόριο.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.020,06 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο παρέμειναν σταθερά στα 2.033,45 δολάρια η ουγγιά στις 00:33 ET (05:33 GMT).

Αναμένονται δεδομένα ΔΤΚ για περισσότερα στοιχεία μείωσης επιτοκίων της Fed
Τα στοιχεία που ανακοινώνονται αργότερα την Τρίτη αναμένεται να δείξουν ότι ο πληθωρισμός του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) υποχώρησε τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η μέτρηση αναμένεται επίσης να παραμείνει πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed, δίνοντας στην κεντρική τράπεζα ελάχιστο λόγο να αρχίσει να μειώνει νωρίς τα επιτόκια.

Αυτό το σενάριο προμηνύει άσχημα για τον χρυσό, δεδομένου ότι τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της αγοράς χρυσού, το οποίο δεν προσφέρει καμία απόδοση.

Οι αγορές τιμολογούν σταθερά τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων τον Μάρτιο και τον Μάιο και τώρα έχουν μόνο 45% πιθανότητα για μείωση 25 μονάδων βάσης τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch. Οι τιμές του χρυσού είχαν υποχωρήσει εν μέσω των μειωμένων στοιχημάτων για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων.

Οι τιμές σποτ διαπραγματεύονταν τώρα μόλις 20 δολάρια πάνω από το επίπεδο στήριξης των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά, το οποίο οι αναλυτές λένε ότι θα μπορούσε να δοκιμαστεί βραχυπρόθεσμα, ειδικά στον απόηχο μιας ισχυρότερης μέτρησης του πληθωρισμού.

Οι τιμές του χαλκού ανακάμπτουν, αναμένονται περισσότερα οικονομικά στοιχεία
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν απότομα από χαμηλό τριών μηνών μετά τις προσδοκίες για αυξημένη προσφορά -μετά την ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος χαλκού στη Ζάμπια- οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες την περασμένη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληξαν τον Μάρτιο αυξήθηκαν 0,8% στα 3,7485 δολάρια η λίβρα.

Ωστόσο, το κοίτασμα της Ζάμπιας θα χρειαστούν χρόνια για να εξελιχθεί σε ένα πλήρως λειτουργικό ορυχείο, γεγονός που δείχνει ότι η αντιληπτή αύξηση της προσφοράς σε χαλκό δεν θα πραγματοποιηθεί βραχυπρόθεσμα.

Στο μέτωπο της ζήτησης, επικεντρώθηκε τώρα σε περισσότερες αναγνώσεις από τις μεγάλες οικονομίες αυτή την εβδομάδα για πιο σαφείς ενδείξεις σχετικά με τη ζήτηση χαλκού. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου από τη ζώνη του ευρώ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία ανακοινώνονται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-trade-sideways-cpi-data-awaited-for-more-rate-cues-3301704


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →