Οι τιμές του χρυσού βρίσκονται κοντά σε υψηλά ρεκόρ. Αναμένονταν περισσότερες ενδείξεις τιμών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα στο ασιατικό εμπόριο την Τρίτη, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία και ορισμένα στοιχήματα για πρόωρη μείωση των επιτοκίων οδήγησαν σε απότομη πτώση του χρυσού.

Αλλά το ράλι φάνηκε τώρα να έχει σταματήσει πριν από περισσότερα σήματα για την οικονομία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα από σχόλια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και βασικά στοιχεία για την αγορά εργασίας που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.118,59 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο παρέμειναν κοντά στα 2.126,75 δολάρια η ουγγιά στις 00:40 ET (05:40 GMT). Και τα δύο μέσα διαμορφώθηκαν πάνω από τα 2.100 δολάρια η ουγγιά για πρώτη φορά τη Δευτέρα και τώρα πλησίασαν τα υψηλά ρεκόρ των 2.135,72 δολαρίων ανά ουγγιά για spot και 2.130,20 δολαρίων ανά ουγγιά για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Η ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο ενισχύθηκε από ορισμένους δείκτες ότι η οικονομία των ΗΠΑ ψύχεται, ενώ τα σημάδια ύφεσης στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, σε συνδυασμό με τις ανεπιτήδευτες προβλέψεις ανάπτυξης από την Κίνα, συνέβαλαν επίσης στη ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου.

Η μαρτυρία Πάουελ, τα δεδομένα μισθοδοσίας προσθέτουν προσοχή
Ωστόσο, τα περαιτέρω κέρδη σε χρυσό συγκρατήθηκαν λόγω της αναμονής για περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια των ΗΠΑ, ιδιαίτερα από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell αυτή την εβδομάδα.

Ο Πάουελ πρόκειται να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη, με τους αναλυτές να αναμένουν από τον Πρόεδρο της Fed να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη γερακινή ρητορική του.

Μετά τον Πάουελ, τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων την Παρασκευή αναμένεται να δώσουν περισσότερες ενδείξεις για την αγορά εργασίας, κάτι που αποτέλεσε επίσης βασικό στοιχείο για τη Fed στην προσαρμογή των επιτοκίων.

Τα υψηλά επιτόκια των ΗΠΑ παρέμειναν βασικός παράγοντας κινδύνου για τις τιμές του χρυσού και έχουν περιορίσει τυχόν κίτρινες προσπάθειες με υψηλά ρεκόρ. Τα υψηλότερα επιτόκια πιέζουν τον χρυσό αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν επίσης κάποια, αν και φευγαλέα κέρδη αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας υποχώρησαν 0,7% στα 896,60 δολάρια η ουγγιά μετά τη σύντομη εκκαθάριση του επιπέδου των 900 δολαρίων, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 24,040 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός υποχώρησε καθώς οι οικονομικοί στόχοι της Κίνας κατακλύζονταν
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληξαν τον Μάιο υποχώρησαν 0,1% στα 3,8507 δολάρια η λίβρα.

Οι τιμές του κόκκινου μετάλλου κινήθηκαν ελάχιστα ως απάντηση στα σε μεγάλο βαθμό υποτονικά οικονομικά μηνύματα από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Το Πεκίνο έθεσε στόχο 5% για το ΑΕΠ του 2024 - ίδιο με το 2023, ενώ πρόσφερε περισσότερες υποσχέσεις πολιτικής στήριξης για την οικονομία. Αλλά η έλλειψη σαφών, συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη της ανάπτυξης ενέπνευσε λίγη ευθυμία στην Κίνα.

Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας αναπτύχθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, παρουσιάζοντας συνεχή αδυναμία στην οικονομία.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-sit-close-to-record-highs-more-rate-cues-awaited-3324023


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →