Οι τιμές του χρυσού παραμένουν σταθερές κοντά στο υψηλό 2 μηνών πριν από τη Fed, εβδομάδα με πολλά δεδομένα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρά στις ασιατικές συναλλαγές τη Δευτέρα, αλλά παρέμειναν στα υψηλά δύο μηνών μετά την αυξανόμενη πεποίθηση για τις μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ φέτος που προκάλεσε απότομα κέρδη στο κίτρινο μέταλλο.

Ωστόσο, ο χρυσός μπορεί τώρα να ξαναπατήσει στα ύψη βραχυπρόθεσμα, ειδικά ενόψει των βασικών σημάτων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και των δεδομένων εργασίας που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 2.080,86 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Απρίλιο υποχώρησαν 0,3% στα 2.089,25 δολάρια η ουγγιά έως τις 00:12 ET (05:12 GMT). Και τα δύο μέσα σημείωσαν ράλι πάνω από 2% το καθένα την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδά τους για το 2024 και επίσης ξεφεύγοντας από ένα εύρος συναλλαγών που καθιερώθηκε για το μεγαλύτερο μέρος του έτους μέχρι στιγμής.

Τα κέρδη του χρυσού οφείλονται σε ορισμένα ήπια οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ που ωθούν τα στοιχήματα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μέχρι τον Ιούνιο. Ωστόσο, η αναμονή για περισσότερες ενδείξεις από την κεντρική τράπεζα οδήγησε τους traders για άλλη μια φορά να αποχωρούν από τα μεγάλα στοιχήματα στο κίτρινο μέταλλο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν επίσης τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 0,4% στα 888,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 0,5% στα 23,240 δολάρια η ουγγιά.

Η μαρτυρία του Πάουελ, αναμένονταν μισθοδοσίες για μη γεωργικές εκμεταλλεύσεις
Οι αγορές επικεντρώθηκαν τώρα ακριβώς σε μια διήμερη μαρτυρία του προέδρου της Fed Jerome Powell αυτή την εβδομάδα, για τυχόν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο Πάουελ θα επαναλάβει τη θέση του ότι η Fed θα χρειαστεί περισσότερο πειστικό ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει προς τον ετήσιο στόχο του 2% της τράπεζας, με την καρέκλα της Fed να αναμένεται ευρέως να διατηρήσει μια γερακινή κλίση.

Ωστόσο, οι έμποροι εξακολουθούσαν να τιμολογούν με περισσότερες πιθανότητες για περικοπή 25 μονάδων βάσης τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

Μετά τη μαρτυρία του Πάουελ, η εστίαση εστιάζεται επίσης στα βασικά στοιχεία μισθοδοσίας μη γεωργικών προϊόντων για τον Φεβρουάριο, που αναμένεται την Παρασκευή. Μια ψύχραιμη αγορά εργασίας είναι επίσης ένα από τα κύρια ζητήματα της Fed για τη μεταβολή των επιτοκίων.

Οι τιμές του χαλκού έρπουν χαμηλότερα πριν από περισσότερες ενδείξεις για την Κίνα, λέει η ANZ παρακολουθήστε την Ινδία
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χαλκού που έληξαν τον Μάιο υποχώρησαν 0,4% στα 3,8443 δολάρια η λίβρα, με τις αγορές να στρέφονται προσεκτικά προς το κόκκινο μέταλλο εν όψει των βασικών μηνυμάτων από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Η Κίνα πρόκειται να πραγματοποιήσει το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριό της για το 2024 την Τρίτη και πιθανότατα θα εφαρμόσει περισσότερα μέτρα τόνωσης, παρέχοντας παράλληλα οικονομικές προβλέψεις για το 2024.

Οι φόβοι για επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης έπληξαν τις τιμές του χαλκού τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η οικονομική ανάκαμψη στη χώρα μετά τον COVID-19 απέτυχε να υλοποιηθεί.

Ωστόσο, οι αναλυτές της ANZ δήλωσαν ότι η αυξανόμενη ανάπτυξη στην Ινδία θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιστάθμιση της επιβράδυνσης της ζήτησης στην Κίνα. Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η Ινδία παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο το 2023, με τις συνεχείς δαπάνες για υποδομές στη χώρα να είναι πιθανό να αυξήσουν τη ζήτηση χαλκού.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-steady-near-2mth-high-before-fed-dataheavy-week-3322639


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →