Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν την Τετάρτη λόγω χαμηλότερων αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά δεν είχαν ώθηση να ανέβουν περαιτέρω

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν την Τετάρτη λόγω χαμηλότερων αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά δεν είχαν ώθηση να ανέβουν περαιτέρω καθώς η ζήτηση χρυσού ως ασφαλές καταφύγιο έδειξε σημάδια κόπωσης αφού οι παγκόσμιοι ηγέτες προσπάθησαν να αποτρέψουν την εξάπλωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.976 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:24 π.μ., έχοντας υποχωρήσει στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις και διαπραγματεύθηκε κάτω από τα υψηλά πέντε μηνών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.987 δολάρια.

«Ο χρυσός είχε μια εξαιρετική πορεία, έχοντας κάνει ένα ράλι πάνω από 10% σε δέκα ημέρες προς το βασικό επίπεδο αντίστασης στα $2.000. Αλλά κάθε κίνηση χρειάζεται μια παύση και έχουμε φτάσει σε αυτή τη φάση», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της City Index, Matt Simpson.

«Προς το παρόν, οι ενδοημερήσιες κινήσεις είναι λιγότερο σημαντικές με το ΑΕΠ των ΗΠΑ, την ομιλία του Πάουελ και μια έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ να πλησιάζει. Αλλά με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να φαίνεται ότι μπορεί να μην κλιμακωθεί αμέσως, ο χρυσός μπορεί να δυσκολευτεί να σπάσει τα 2.000 δολάρια. Ωστόσο, οι ταύροι μπορεί να μπουν στον πειρασμό να αγοράσουν πτώσεις κάνω από τα 1.950 δολάρια».

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες πίεσαν είτε για παύση είτε για κατάπαυση του πυρός στις μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια σε πολιορκημένους Παλαιστίνιους αμάχους.

Οι αγορές περιμένουν επίσης με ανυπομονησία την δημοσίευση των αριθμών του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο την Πέμπτη και του δείκτη τιμών PCE την Παρασκευή, ενόψει της απόφασης πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές αγόρασαν ένα πρόσφατο sell-off εν μέσω ανησυχιών για τον οικονομικό αντίκτυπο του υψηλότερου κόστους δανεισμού.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ήταν σταθερό στα 22,94 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 887 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,9% στα 1.129 δολάρια.

Η Anglo American Platinum της Νότιας Αφρικής δήλωσε την Τρίτη ότι η παραγωγή μετάλλου της ομάδας εξευγενισμένης πλατίνας (PGM) μειώθηκε κατά 9% το τρίτο τρίμηνο, λόγω της διακοπής της παροχής νερού στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας της και της χαμηλότερης παραγωγής συμπυκνώματος.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →