Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν την Πέμπτη καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κράτησε τους επενδυτές ανήσυχους

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν την Πέμπτη καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κράτησε τους επενδυτές ανήσυχους, με τον χρυσό να παραμένει σταθερός παρά το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και τις αποδόσεις των ομολόγων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.986 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:22 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.996 δολάρια.

Το Ισραήλ συνέχισε τα χτυπήματά του σε στόχους της Χαμάς στη Γάζα καθώς προετοιμάζεται για μια χερσαία εισβολή και οι παγκόσμιες δυνάμεις στα Ηνωμένα Έθνη απέτυχαν να εξασφαλίσουν σχέδια για την παροχή ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι επενδυτές αναμένουν τους αριθμούς του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο αργότερα μέσα στην ημέρα και τον δείκτη τιμών PCE την Παρασκευή, ενόψει της απόφασης της Federal Reserve για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Οι αποδόσεις του δολαρίου και του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν σε υψηλό 19 μηνών τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς για παρατεταμένα υψηλά επιτόκια μέχρι το 2024.

Κατά τα άλλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σε υψηλό ρεκόρ την Πέμπτη, διακόπτοντας ένα σερί αυξήσεων 15 μηνών.

Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να υποστηρίξει τη βιομηχανική ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα το επόμενο έτος, αν και τα υψηλά επιτόκια και οι οικονομικές ανησυχίες μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα αντίθετα, ανέφερε η Metals Focus.

Η κατανάλωση χρυσού στην Κίνα τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023 αυξήθηκε κατά 7,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε την Τετάρτη η China Gold Association.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν κατά 0,2% την Τετάρτη.

Η Sibanye Stillwater δήλωσε την Τετάρτη ότι μια προγραμματισμένη αναδιάρθρωση, η οποία θα μπορούσε να την οδηγήσει να κλείσει τέσσερις ζημιογόνους άξονες μετάλλου του ομίλου πλατίνας (PGM) στη Νότια Αφρική, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε απώλεια 4.095 θέσεων εργασίας.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 0,1% στα 22,92 δολάρια η ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 899 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 0,6% στα 1.119 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →