Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν στο υψηλότερο επίπεδο έξι μηνών τη Δευτέρα, υποστηριζόμενες από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν στο υψηλότερο επίπεδο έξι μηνών τη Δευτέρα, υποστηριζόμενες από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων, ενώ η εστίαση στράφηκε στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.010,99 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 07:58 GMT, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαΐου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,4% στα 2.011,70 δολάρια.

«Αυτό που κινεί τον χρυσό αυτή τη στιγμή είναι το χαμηλότερο δολάριο ΗΠΑ λόγω των πρόσφατων ευνοϊκών δεδομένων», δήλωσε ο Kyle Rodda, αναλυτής χρηματοοικονομικών αγορών στο Capital.com.

«Τα οικονομικά μεγέθη που θα βγουν από τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, τόσο στο μέτωπο της ανάπτυξης όσο και στον πληθωρισμό, θα κάνουν ή θα καταργήσουν την υπόθεση εάν ο χρυσός θα παραμείνει πάνω από τα 2.000 δολάρια», πρόσθεσε η Rodda.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,1% έναντι των αντιπάλων του, όχι πολύ μακριά από το χαμηλό επίπεδο άνω των δύο μηνών που έφτασε την περασμένη εβδομάδα, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Η εστίαση της αγοράς μετατοπίζεται πλέον στα αναθεωρημένα μεγέθη του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου των ΗΠΑ που αναμένεται την Τετάρτη και στον δείκτη τιμών PCE των ΗΠΑ - τον προτιμώμενο μετρητή πληθωρισμού της Fed - την Πέμπτη.

Πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώνει τις νομισματικές συνθήκες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Οι έμποροι αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, ενώ η τιμολόγηση έχει περίπου 60% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάιο του επόμενου έτους, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής άτοκου χρυσού.

Ο χρυσός σποτ μπορεί να επεκτείνει τα κέρδη σε ένα εύρος από 2.026 $ έως 2.032 $ ανά ουγγιά, καθώς έχει διαπεράσει την αντίσταση στα 1.999 $, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao.

Το ασήμι κέρδισε 1,4% στα 24,65 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 932,81 δολάρια. Το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.075,01 δολάρια ανά ουγγιά.

 

Disclamer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του Reuters

https://www.reuters.com/markets/commodities/gold-atop-6-month-peak-softer-us-dollar-bets-fed-pause-2023-11-27/


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →