Ο χρυσός σημείωσε άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση την Τρίτη και έφτασε σε υψηλό έξι μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση την Τρίτη και έφτασε σε υψηλό έξι μηνών, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου και των ελπίδων ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα έχει ολοκληρώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Ο χρυσός σποτ κέρδισε 0,7% στα 2.027,09 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 9:46 π.μ. ET (1446 GMT), το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαΐου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκαν 0,8% στα 2.027,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο χρυσός συνεχίζει να είναι ανοδικός βραχυπρόθεσμα, με τον δείκτη του δολαρίου να βρίσκεται σε πτωτική τάση με την ελπίδα ότι η Fed δεν θα αυξήσει πλέον τα επιτόκια και ίσως ακόμη και να μειώσει τα επιτόκια μέχρι την άνοιξη, σύμφωνα με τον Jim Wyckoff, ανώτερο αναλυτή της Kitco Metals.

Οι έμποροι αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο και τιμολογούν με περίπου 50% πιθανότητα περικοπών τον Μάιο του επόμενου έτους, δείχνει το FedWatch Tool της CME.

Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την ελκυστικότητα του χρυσού καθώς μειώνεται το κόστος ευκαιρίας της κατοχής μη τοκοφόρων περιουσιακών στοιχείων.

Καθιστώντας τα χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές, ο δείκτης του δολαρίου έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμάνθηκε σε χαμηλό δύο μηνών.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης τα δεδομένα Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE) της Πέμπτης, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων. Η εστίαση είναι επίσης στα αναθεωρημένα μεγέθη του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου των ΗΠΑ που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Εάν οι αριθμοί του ΑΕΠ και οι δείκτες πληθωρισμού είναι ισχυρότεροι από το αναμενόμενο, θα μειώσει τον ενθουσιασμό των εμπόρων, αλλά από την άλλη πλευρά, μια πιο δαμαστή έκθεση πληθωρισμού και ένας ελαφρώς ασθενέστερος αριθμός ΑΕΠ θα δουν περισσότερο αγοραστικό ενδιαφέρον για χρυσό, πρόσθεσε ο Wyckoff.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,7% στα 24,78 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1% στα 928,28 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 1,4% στα 1.055,20 δολάρια ανά ουγγιά.

 

Disclamer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του Reuters

https://www.reuters.com/markets/commodities/gold-hits-6-month-peak-dollar-dip-bets-feds-rate-hike-pause-2023-11-28/


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →