Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν από τα υψηλά ρεκόρ λόγω της Fed. Πέφτει η τιμή του χαλκού

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο ασιατικό εμπόριο την Τετάρτη, υποχωρώντας περαιτέρω από τα υψηλά ρεκόρ, καθώς η ανησυχία για τα υψηλά επιτόκια στις ΗΠΑ αυξήθηκε εν όψει περισσότερων ενδείξεων από την Federal Reserve.

Οι απώλειες επεκτάθηκαν και στα βιομηχανικά μέταλλα, με τις τιμές του χαλκού να υποχωρούν περαιτέρω από τα πρόσφατα υψηλά ρεκόρ, καθώς μια κερδοσκοπική φρενίτιδα στο κόκκινο μέταλλο κρύωσε πριν από περισσότερες ενδείξεις για τη φυσική προσφορά και τη συνολική ζήτηση.

Ένα σταθερό δολάριο επιβάρυνε επίσης τις τιμές των μετάλλων, ενώ η ζήτηση για ασφαλή καταφύγιο για χρυσό μειώθηκε εν μέσω ελάχιστων ενδείξεων επιδείνωσης των γεωπολιτικών συνθηκών στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Ιρανού Προέδρου σε συντριβή ελικοπτέρου.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 2.415,61 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο υποχώρησαν 0,3% στα 2.418,75 δολάρια η ουγγιά στις 00:23 ET (04:23 GMT). Οι τιμές σποτ παρέμειναν ακόμη εν όψει του πρόσφατου ανώτατου ύψους των 2.450,06 δολαρίων ανά ουγγιά.

Ο χρυσός χτυπήθηκε από τα επιτόκια καθώς πλησιάζουν τα λεπτά της Fed
Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στα τέλη Απριλίου, που αναμένεται αργότερα την Τετάρτη, ήταν τώρα στο επίκεντρο για περισσότερα στοιχεία από την κεντρική τράπεζα.

Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ ο πρόεδρος Jerome Powell εξακολουθούσε να επισημαίνει την πιθανότητα μειώσεων επιτοκίων το 2024. Οι έμποροι θα περιμένουν να δουν αν αυτό συνέβαινε μεταξύ όλων των αξιωματούχων της Fed, ειδικά καθώς ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός.

Μια σειρά αξιωματούχων της Fed προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα χρειαζόταν περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός έπεφτε, προτού μπορέσει να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Τα σχόλιά τους υποστήριξαν το δολάριο και πίεσαν τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου και χωρίς απόδοση.

Τα υψηλά επιτόκια προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο. Ενώ η αυξημένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια είχε ωθήσει τον χρυσό σε υψηλά ρεκόρ στην αρχή της εβδομάδας, η έλλειψη κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή άφησε το κίτρινο μέταλλο ευάλωτο στις πιέσεις των επιτοκίων.

Υποχώρησαν και άλλα πολύτιμα μέταλλα την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 0,4% στα 1.058,35 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 0,4% στα 31,950 δολάρια η ουγγιά.

Μια κερδοσκοπική φρενίτιδα στις αγορές μετάλλων ώθησε τις τιμές του ασημιού σε υψηλά 12 ετών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αν και το ράλι φαινόταν τώρα να ψύχεται. Οι τιμές της πλατίνας ήταν επίσης κοντά στο υψηλό ενός έτους.

Οι τιμές του χαλκού υποχωρούν καθώς οι ταύροι σταματούν για ανάσα
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν 0,9% στα 10.730,0 δολάρια ο τόνος την Τετάρτη, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,8% στα 5,0595 δολάρια η λίβρα. Και τα δύο συμβόλαια υποχώρησαν περαιτέρω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας.

Μια κερδοσκοπική φρενίτιδα -ιδιαίτερα μια σύντομη συμπίεση στο χρηματιστήριο Comex- που οδήγησε το πρόσφατο ράλι του χαλκού φάνηκε τώρα να έχει σταματήσει, καθώς οι έμποροι περίμεναν να δουν εάν οι φυσικές προμήθειες χαλκού θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Η ψύχραιμη αισιοδοξία για την Κίνα - τον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο - ώθησε επίσης κάποια υποχώρηση στις τιμές, καθώς οι έμποροι περίμεναν να δουν πώς θα εφαρμόσει το Πεκίνο τα μέτρα τόνωσης που περιέγραψε πρόσφατα.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-retreat-from-record-highs-with-fed-minutes-on-tap-copper-falls-3451221


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →