Οι τιμές του χρυσού πέφτουν από υψηλά ρεκόρ καθώς επιμένουν οι φόβοι για τα επιτόκια. Υποχωρεί ο χαλκός

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο ασιατικό εμπόριο την Τρίτη, υποχωρώντας από υψηλά ρεκόρ, καθώς κάποια χαλάρωση της αβεβαιότητας για το Ιράν μείωσε τη ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο, ενώ η πίεση από τις ανησυχίες για τα επιτόκια των ΗΠΑ συνεχίστηκε.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, το ράλι του χαλκού, σε υψηλά ρεκόρ, άλλαξε επίσης πορεία την Τρίτη, εν μέσω ορισμένων κερδών, και καθώς οι έμποροι υπολόγιζαν πόσες δυνατότητες είχε το κόκκινο μέταλλο φέτος.

Ο χρυσός εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ τη Δευτέρα, επωφελούμενος από την αυξημένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια καθώς οι έμποροι φοβούνταν κάποια γεωπολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο του Προέδρου του Ιράν σε συντριβή ελικοπτέρου. Όμως ο άμεσος αντίκτυπος του θανάτου του παρέμενε ασαφής.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,5% στα 2.413,77 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο υποχώρησαν 0,9% στα 2.416,75 δολάρια η ουγγιά στις 00:59 ET (04:59 GMT). Ο χρυσός σποτ έφτασε σε υψηλό ρεκόρ σχεδόν 2.450 δολαρίων τη Δευτέρα.

Ο χρυσός σταματά καθώς η ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο υποχωρεί, οι φόβοι για τα ποσοστά επιμένουν
Η έλλειψη οποιασδήποτε σημαντικής αστάθειας στη Μέση Ανατολή μείωσε τη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο για χρυσό, αφήνοντάς τον πιο ευάλωτο στις ανησυχίες για τα επιτόκια των ΗΠΑ.

Μια σειρά αξιωματούχων της Federal Reserve προειδοποίησαν τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα χρειαζόταν πολύ πιο πειστικά ότι ο πληθωρισμός υποχωρούσε προτού αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το δολάριο σταθεροποιήθηκε καθώς οι αγορές τοποθετήθηκαν τώρα για τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στα τέλη Απριλίου, που αναμένεται την Τετάρτη, η οποία με τη σειρά της πίεσε τις ευρύτερες τιμές των μετάλλων και μείωσε το ράλι των τιμών.

Τα υψηλά για μακροχρόνια επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων που δεν αποδίδουν, όπως ο χρυσός, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε αυτά.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα βυθίστηκαν επίσης την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 1,6% στα 1.042,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 2,5% στα 31,628 δολάρια η ουγγιά. Αλλά και τα δύο μέταλλα διατήρησαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο χαλκός έρχεται από υψηλά ρεκόρ
Οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν απότομα από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές έκαναν πίσω για να δουν πόσες δυνατότητες είχε το κόκκινο μέταλλο φέτος.

Το πρόσφατο ράλι του χαλκού πυροδοτήθηκε κυρίως από μια κερδοσκοπική φρενίτιδα σχετικά με ένα πιθανό έλλειμμα προσφοράς του κόκκινου μετάλλου, το οποίο με τη σειρά του είχε προκαλέσει μια σύντομη συμπίεση στο χρηματιστήριο Comex και είχε προκαλέσει ακόμη περισσότερα κέρδη.

Αλλά αυτά τα κέρδη φάνηκαν να μειώνονται την Τρίτη, με έμφαση στο εάν οι αποστολές χαλκού θα μπορούσαν να προμηθεύονται εγκαίρως για να καλυφθεί η άμεση ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αναφοράς τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν 1,3% στα 10.825,0 δολάρια ο τόνος, μετά από υψηλό ρεκόρ πάνω από τα 11.100 δολάρια τη Δευτέρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,1% στα 5,0510 δολάρια η λίβρα, υποχωρώντας επίσης από τα υψηλά ρεκόρ.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/article--3449082


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →