Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν καθώς το δολάριο ανακάμπτει λόγω της προοπτικής λιγότερων μειώσεων των επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα στο ασιατικό εμπόριο την Παρασκευή, πιεσμένες από την ανάκαμψη του δολαρίου, καθώς η προοπτική λιγότερων μειώσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την αισιοδοξία σχετικά με κάποια μείωση του πληθωρισμού.

Ενώ το κίτρινο μέταλλο σημείωσε κάποια κέρδη για την εβδομάδα, είχε μια απότομη πτώση από τα υψηλά ρεκόρ ενόψει των υψηλών επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.305,23 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Αύγουστο αυξήθηκαν 0,1% στα 2.320,15 δολάρια η ουγγιά στις 00:56 ET (04:56 GMT).

Ο χρυσός πιέζεται από τις προοπτικές υψηλών επιτοκίων
Οι τιμές του χρυσού και των μετάλλων ευρύτερα υποχώρησαν στις πρόσφατες συνεδριάσεις, αφού η Federal Reserve δήλωσε ότι αναμένει να μειώσει τα επιτόκια μόνο μία φορά το 2024, σε σύγκριση με προηγούμενες προβλέψεις για τρεις μειώσεις.

Ενώ το κίτρινο μέταλλο σημείωσε κάποια κέρδη μετά από τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή επιβάρυνε το δολάριο, οι έμποροι τελικά στράφηκαν πίσω στο δολάριο μετά τις προβλέψεις της Fed.

Τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού δεν απέτρεψαν την ανάκαμψη του δολαρίου, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων ανέκαμψαν επίσης από τα χαμηλά που σημείωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Τα υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό και άλλα μέταλλα, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε περιουσιακά στοιχεία χωρίς απόδοση.

Αυτή η ιδέα κράτησε άλλα πολύτιμα μέταλλα σε στενό εύρος διαπραγμάτευσης την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 957,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 0,2% στα 28,992 δολάρια η ουγγιά. Και τα δύο μέταλλα είχαν επίσης ρυθμιστεί για εβδομαδιαίες παραστάσεις.

Οι τιμές του χαλκού οδεύουν για σιωπηλή εβδομάδα καθώς το κλίμα στην Κίνα επιδεινώνεται

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν οριακά την Παρασκευή, αλλά ορίστηκαν για μέτρια απόδοση αυτή την εβδομάδα εν μέσω πιέσεων από το ισχυρότερο δολάριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 9.824,0 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα αυξήθηκαν 0,2% στα 4,4945 δολάρια η λίβρα.

Το αίσθημα προς την Κίνα οξύνθηκε μετά την ένταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων. Τα τιμολόγια όχι μόνο παρουσιάζουν αντίθετους ανέμους για την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία, αλλά παρουσιάζουν και κάποιους αντίθετους ανέμους για τη ζήτηση χαλκού, δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κύριος καταναλωτής του κόκκινου μετάλλου.

Επιπλέον, οι αυξημένες εμπορικές συγκρούσεις μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου προκάλεσαν ανησυχίες για έναν ανανεωμένο εμπορικό πόλεμο.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-muted-as-dollar-rebounds-on-prospect-of-fewer-rate-cuts-3484430


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →