Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν εν μέσω περιορισμένων συνθηκών συναλλαγών. ο χαλκός αντιστρέφει την πορεία

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρά στις ασιατικές συναλλαγές την Τρίτη, καθώς η αναμονή βασικών ενδείξεων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποθάρρυνε τις μεγάλες συναλλαγές, ενώ η πρόσφατη ισχύς του δολαρίου επιβαρύνθηκε επίσης.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού σημείωσαν απότομη πτώση από τη Δευτέρα, καθώς οι έμποροι έκλεισαν τα κέρδη από μια βιασύνη στα υψηλά 11 μηνών την περασμένη εβδομάδα. Η αποδυνάμωση του αισθήματος έναντι του κορυφαίου εισαγωγέα της Κίνας στάθμισε επίσης.

Ο χρυσός υποχώρησε από τα υψηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, μετά από τα θετικά μηνύματα από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες που είδαν τους εμπόρους να σπεύδουν μαζικά προς το δολάριο, ωθώντας τον δείκτη του δολαρίου σε υψηλό ενός μηνός. Ενώ το δολάριο σημείωσε κάποια αύξηση κερδών αυτή την εβδομάδα, παρέμεινε σχετικά ισχυρό.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.171,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο υποχώρησαν 0,2% στα 2.172,45 δολάρια η ουγγιά στις 00:25 ET (04:25 GMT).

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν λόγω του πληθωρισμού PCE, σχολιάζει η Fed
Ο χρυσός κατρακυλά εν αναμονή των στοιχείων του δείκτη τιμών PCE - ο προτιμώμενος μετρητής πληθωρισμού της Fed - που αναμένεται αυτή την Παρασκευή. Η ανάγνωση αναμένεται ευρέως να επηρεάσει τις προοπτικές της Fed για τα επιτόκια.

Ο χρυσός αναμένεται να αντιμετωπίσει κάποια αντίσταση βραχυπρόθεσμα, ειδικά εάν τα σταθερά στοιχεία για τον πληθωρισμό δείχνουν πιθανές καθυστερήσεις στο σχέδιο της Fed για μείωση των επιτοκίων φέτος. Η κεντρική τράπεζα είχε σηματοδοτήσει την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδίαζε να μειώσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης το 2024, αν και αυτό παρέμενε εξαρτώμενο από τον πληθωρισμό.

Σχόλια από κορυφαία στελέχη της Fed - συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Jerome Powell και του μέλους του FOMC Mary Daly - θα πρέπει επίσης να γίνουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οποιεσδήποτε ενδείξεις για υψηλότερα για μεγαλύτερο επιτόκιο είναι πιθανό να επιβαρύνουν τις αγορές μετάλλων.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα έχασαν έδαφος την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 0,2% στα 914,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 0,4% στα 24,802 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού υποχωρούν από τα υψηλά 11 μηνών καθώς το κλίμα στην Κίνα επιδεινώνεται
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν 0,3% στα 8.839,00 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 3,9947 δολάρια η λίβρα.

Και τα δύο συμβόλαια διαπραγματεύονταν καλά με τα υψηλά 11 μηνών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα πρόσφατα κινεζικά στοιχεία αποθεμάτων έδειξαν ότι τα αποθέματα χαλκού στον μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

Τα δεδομένα αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό τα θετικά μηνύματα από τα κορυφαία κινεζικά διυλιστήρια χαλκού, συγκεκριμένα ότι σκόπευαν να περιορίσουν την παραγωγή και να περιορίσουν τις παγκόσμιες προμήθειες.

Το ευρύτερο κλίμα προς την Κίνα επιδεινώθηκε επίσης εν μέσω αυξανόμενης ανυπομονησίας των επενδυτών για περισσότερα μέτρα τόνωσης από το Πεκίνο, καθώς η οικονομία της χώρας έδειξε ελάχιστα σημάδια βελτίωσης.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-muted-amid-scant-trading-cues-copper-reverses-course-3352603


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →