Οι τιμές του χρυσού κοντά σε υψηλά ρεκόρ. ο χαλκός ανακάμπτει στα σήματα της Κίνας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερά στο ασιατικό εμπόριο την Πέμπτη, πλησιάζοντας σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ, καθώς οι έμποροι αγόρασαν το κίτρινο μέταλλο εν όψει περισσότερων ενδείξεων για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού ανέκαμψαν από τις πρόσφατες απώλειες, επιστρέφοντας προς τα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών μετά από αναφορές που έδειξαν ότι τα κινεζικά μεταλλουργεία χαλκού πρότειναν περικοπές στην παραγωγή.

Οι τιμές των χρυσών χρυσών ανέκαμψαν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους αυτή την εβδομάδα, καθώς οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια μόλις τον Ιούνιο παρέμεναν στο παιχνίδι. Ωστόσο, η ισχύς του δολαρίου, το οποίο παρέμεινε κοντά στο υψηλό ενός μήνα, διατήρησε τις τιμές του χρυσού σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.195,34 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο παρέμειναν στα 2.215,80 δολάρια η ουγγιά στις 01:09 ET (05:09 GMT). Οι τιμές spot ήταν ακριβώς κάτω από το υψηλό ρεκόρ των 2.222,90 δολαρίων ανά ουγγιά που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι τιμές του χρυσού σταθερές με δεδομένα PCE, τα ηχεία της Fed στο επίκεντρο
Η εστίαση ήταν πλέον καθαρά στα δεδομένα του δείκτη τιμών PCE - τον προτιμώμενο μετρητή πληθωρισμού της Fed - που αναμένεται την Παρασκευή. Οποιεσδήποτε ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού είναι πιθανό να πυροδοτήσουν ισχυρά κέρδη στις αγορές μετάλλων, δεδομένου ότι αυξάνουν τις πιθανότητες πρόωρης μείωσης των επιτοκίων.

Μαζί με τα δεδομένα του PCE, ξεχωριστές διευθύνσεις από τον Πρόεδρο της Fed Jerome Powell και το μέλος του FOMC Mary Daly αναμένεται επίσης την Παρασκευή. Οποιαδήποτε μηνύματα από τους δύο για μειώσεις επιτοκίων θα παρακολουθούνται στενά, αφού άλλοι αξιωματούχοι της Fed έπεσαν κάπως επιθετικό τόνο αυτή την εβδομάδα.

Ο κυβερνήτης Κρίστοφερ Γουόλερ προειδοποίησε ότι η κεντρική τράπεζα δεν βιάζεται να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, επικαλούμενος τον κολλώδη πληθωρισμό και την ανθεκτικότητα στην οικονομία των ΗΠΑ.

Τα υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προοιωνίζονται άσχημα για τις τιμές του χρυσού, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε χρυσό.

Αυτή η ιδέα κράτησε και άλλα πολύτιμα μέταλλα υπό πίεση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 914,0 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σταθεροποιήθηκαν στα 24,777 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού ανακάμπτουν λόγω των ελπίδων για μείωση της προσφοράς στην Κίνα
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν 0,5% στα 8.913,0 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,4% στα 4,0303 δολάρια η λίβρα.

Το Reuters ανέφερε ότι τα μεγάλα κινεζικά μεταλλουργεία χαλκού εξετάζουν το ενδεχόμενο περικοπών της παραγωγής και, επίσης, δεν έχει θέσει καθοδήγηση για τις τιμές του χαλκού το δεύτερο τρίμηνο.

Οι αναφορές για περικοπές στην κινεζική παραγωγή, οι οποίες προαναγγέλλουν αυστηρότερες αγορές για διυλισμένο χαλκό, είχαν προκαλέσει απότομα κέρδη στις τιμές του χαλκού νωρίτερα τον Μάρτιο, τοποθετώντας τις σε υψηλά 11 μηνών.

Ωστόσο, αυτά τα κέρδη αντισταθμίστηκαν από τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα κινεζικά αποθέματα χαλκού παρέμειναν εύρωστα, γεγονός που με τη σειρά του υποδηλώνει ότι οι αγορές μπορεί να μην είναι τόσο σφιχτές όσο αρχικά αναμενόταν.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-in-sight-of-record-highs-copper-rebounds-on-china-cues-3356109


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →