Οι τιμές του χρυσού σταθερές με τη Fed στο επίκεντρο, ο χαλκός υποχωρεί από το ανώτατο 11μηνο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα στο ασιατικό εμπόριο την Τετάρτη, σταθεροποιώντας από την πρόσφατη αστάθεια, καθώς οι αγορές έψαχναν στην Federal Reserve για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων το 2024.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν απότομα από τις πρόσφατες κορυφές 11 μηνών, εν μέσω ενός μείγματος κερδοσκοπίας και καθώς η ισχύς του δολαρίου επιβάρυνε τις ευρύτερες αγορές μετάλλων.

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν πολύ κάτω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν νωρίτερα τον Μάρτιο. Αλλά φάνηκε επίσης να έχουν βρει υποστήριξη γύρω στα 2.150 $ ανά ουγγιά.

Ο χρυσός σποτ κυμαινόταν γύρω στα 2.159,19 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο αυξήθηκαν 0,1% στα 2.162,15 δολάρια η ουγγιά στις 00:37 ET (04:37 GMT).

Η συνεδρίαση της Fed περίμενε περισσότερες ενδείξεις μείωσης επιτοκίων
Οι αγορές μετάλλων επικεντρώθηκαν τώρα ακριβώς στην ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed αργότερα την Τετάρτη, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή.

Ωστόσο, οποιαδήποτε σήματα σχετικά με τα σχέδιά της για μείωση των επιτοκίων το 2024 αναμένεται να οδηγήσουν το επόμενο σκέλος της κίνησης για τον χρυσό. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Fed Jerome Powell μετά τη συνάντηση.

Η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε ενδεχομένως να τραγουδήσει επιθετικά και να περιορίσει τις προοπτικές της για μειώσεις επιτοκίων φέτος, ειδικά αφού ο πληθωρισμός ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα υψηλότερα για μεγαλύτερα επιτόκια προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων το 2024 ήταν ο βασικός μοχλός του πρόσφατου ράλι του χρυσού, με οποιαδήποτε σημάδια υποδηλώνουν την κατά τα άλλα προαναγγελθείσα βραχυπρόθεσμη αδυναμία του κίτρινου μετάλλου και των ομοίων του.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα παρουσίασαν επίσης κάποια ενοποίηση αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 0,5% στα 893,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου παρέμειναν στα 25,148 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού υποχωρούν απότομα από υψηλά 11 μηνών
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα των 9.000 δολαρίων ανά τόνο, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,3% στα 4,0793 δολάρια η λίβρα.

Και τα δύο μέσα υποχώρησαν απότομα από τα υψηλά 11 μηνών αυτή την εβδομάδα, καθώς η ισχύς του δολαρίου και η προσδοκία της Fed ώθησαν τη λήψη μεγάλων κερδών. Μια αρχική ώθηση, από την προοπτική πιο περιορισμένης παραγωγής χαλκού στην Κίνα, φάνηκε επίσης να έχει ξεμείνει από ατμό.

Η εστίαση τώρα στρέφεται σε μια σειρά από αναγνώσεις δεικτών από τους βασικούς διαχειριστές αγορών από μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, για περισσότερες πιθανές ενδείξεις σχετικά με τη ζήτηση χαλκού.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-steady-with-fed-in-focus-copper-retreats-from-11mth-peak-3345193


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →