Οι τιμές του χρυσού κινούνται πάνω από τα 2.150 δολάρια πριν από τη συνεδρίαση της Fed. Η τιμή του χαλκού πέφτει χαμηλότερα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρά στις ασιατικές συναλλαγές την Τρίτη, αλλά παρέμειναν πάνω από τα βασικά επίπεδα στήριξης καθώς οι αγορές παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό απέχθειες για τα πολύτιμα μέταλλα πριν από τη βασική συνεδρίαση της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού σημείωσαν πτώση, αλλά παρέμειναν στα υψηλά 11 μηνών μετά από ένα αστρικό ράλι τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.

Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν κάποιο χαμένο έδαφος αυτή την εβδομάδα, ανακτώντας το επίπεδο στήριξης των 2.150 δολαρίων ανά ουγγιά τη Δευτέρα, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με τη στάση της Fed συνεχιζόταν. Αλλά το κίτρινο μέταλλο παρέμεινε επίσης πολύ κάτω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν νωρίτερα τον Μάρτιο.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 2.158,26 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Απρίλιο υποχώρησαν 0,1% στα 2.161,35 δολάρια η ουγγιά έως τις 01:30 ET (05:30 GMT).

Ισχυρό δολάριο πριν από τη συνεδρίαση της Fed, πιέζει τον χρυσό
Η ισχύς του δολαρίου αποτέλεσε βασικό βάρος στις τιμές του χρυσού, καθώς η αναμονή της συνεδρίασης της Fed και τα επικίνδυνα μηνύματα από την Τράπεζα της Ιαπωνίας κράτησαν τους εμπόρους σε μεγάλο βαθμό προκατειλημμένους προς το δολάριο.

Ο δείκτης του δολαρίου ανήλθε σε υψηλό δύο εβδομάδων την Τρίτη, μετά από ισχυρά κέρδη τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

Η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στην ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης την Τετάρτη. Ωστόσο, οι αγορές φοβήθηκαν τυχόν επιθετικά μηνύματα από την κεντρική τράπεζα, ιδιαίτερα μια μείωση των προβλέψεων για τη μείωση των επιτοκίων, μετά τα θερμότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα, δεδομένου ότι τα υψηλά επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στον κλάδο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 0,7% στα 913,15 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 0,3% στα 25,192 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού κινούνται χαμηλότερα, αλλά παραμένουν κοντά στις πρόσφατες κορυφές
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν 0,5% στα 9.046,0 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,6% στα 4,1052 δολάρια η λίβρα.

Ωστόσο, τα δύο μέσα παρέμειναν εν όψει των κορυφών 11 μηνών που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, καθώς η προοπτική ενός ελλείμματος στις κινεζικές προμήθειες διυλισμένου χαλκού προκάλεσε απότομη τήξη των τιμών του χαλκού.

Το ράλι χαλκού ενισχύθηκε περαιτέρω από τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής από την Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας χαλκού στον κόσμο.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-hover-above-2150-ahead-of-fed-meeting-copper-edges-lower-3343245


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →