Οι τιμές του χρυσού σταθερά κάτω από τα $2.400. Οι φόβοι για τις τιμές, η πίεση του δολαρίου εξακολουθούν να υφίστανται

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν από τις απώλειες κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ασιατικό εμπόριο την Πέμπτη και παρέμειναν κάτω από τα πρόσφατα κορυφαία, καθώς οι φόβοι για υψηλότερα επιτόκια και την πίεση από το ισχυρό δολάριο εξακολουθούσαν να παίζουν.

Το κίτρινο μέταλλο είχε εκτιναχθεί σε υψηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια αυξήθηκε μετά την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Αλλά οι φόβοι για μεγαλύτερη σύγκρουση μειώθηκαν ελαφρώς αυτή την εβδομάδα, καθώς το Ισραήλ δεν ανταπέδωσε αμέσως για το χτύπημα.

Η πίεση από το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς αυτή την εβδομάδα καθώς το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλά άνω των πέντε μηνών την Τετάρτη. Όμως, η προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είδε τον χρυσό να εκμεταλλεύεται ελάχιστα αυτή την αδυναμία.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.374,31 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο αυξήθηκαν ελαφρά στα 2.389,05 δολάρια η ουγγιά στις 00:21 ET (04:21 GMT). Οι τιμές spot υποχώρησαν 0,9% την Τετάρτη, σημειώνοντας κάποια κέρδη μετά την άνοδο σε υψηλά ρεκόρ άνω των 2.340 δολαρίων η ουγγιά την περασμένη εβδομάδα.

Ο χρυσός βλέπει κερδοφόρα, αλλά κοντά στο να εγκαταλείψει την υπεραγορασμένη περιοχή
Ο χρυσός σημείωσε μεγάλο βαθμό κερδοφορίας αυτή την εβδομάδα, αφού έφτασε σε υψηλά ρεκόρ, ειδικά καθώς η έλλειψη άμεσης κλιμάκωσης στη σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ οδήγησε στην επιστροφή ορισμένων ρίσκων στις αγορές.

Οι τιμές spot παρέμειναν σε υπεραγορασμένο έδαφος, έδειξε ο δείκτης σχετικής ισχύος 14 ημερών. Αλλά ο δείκτης ήταν κοντά στο να επιστρέψει σε ουδέτερη επικράτεια κάτω από τις 70 μονάδες - ένα σενάριο που θα μπορούσε ενδεχομένως να εκκινήσει τον χρυσό για περισσότερα βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Ωστόσο, τα περαιτέρω κέρδη σε χρυσό παραμένουν υπό αμφισβήτηση ενόψει των υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των αμερικανικών επιτοκίων. Τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα επιθετικά μηνύματα από την Federal Reserve είδαν τους επενδυτές να αποτιμούν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο από την κεντρική τράπεζα.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα αναμειγνύονται την Πέμπτη, αφού επίσης παρατηρήθηκε κάποια αδυναμία αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 0,3% στα 949,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 28,465 δολάρια η ουγγιά.

Χαλκός, αλουμίνιο προκαταβολή σε αδυναμία δολαρίου
Οι βιομηχανικές τιμές μετάλλων ανέβηκαν ξανά προς τα πρόσφατα κορυφαία επίπεδα την Πέμπτη, επωφελούμενοι από το χαμηλότερο δολάριο και τα στοιχήματα ότι η οικονομική ανθεκτικότητα των ΗΠΑ θα συμβάλει στη στήριξη της ζήτησης μετάλλων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 9.591 δολάρια ο τόνος - πλησιάζοντας σε υψηλό δύο ετών, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα αυξήθηκαν 0,5% στα 4,3623 δολάρια τη λίβρα - παραμένοντας επίσης κοντά σε υψηλό δύο ετών .

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αλουμινίου αυξήθηκαν 0,6% στα 2.589,0 δολάρια ο τόνος.

Οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των προσδοκιών για αυστηρότερες προμήθειες, αφού οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επέβαλαν αυστηρότερες κυρώσεις στις ρωσικές εξαγωγές μετάλλων.

Οι τιμές του χαλκού ενισχύθηκαν επίσης από πολλά μεγάλα κινεζικά μεταλλουργεία που σηματοδοτούν ότι θα μειώσουν την παραγωγή.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-steady-below-2400-rate-fears-dollar-pressure-persist-3383710


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →