Οι τιμές του χρυσού σταματούν την κάθοδο, αλλά παραμένουν καθηλωμένες κάτω από τα 2.000 δολάρια λόγω των δυσμενών επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα στο ασιατικό εμπόριο την Πέμπτη, παραμένοντας κάτω από τα βασικά επίπεδα στήριξης καθώς η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων στις ΗΠΑ συνέχισε να μειώνει την ελκυστικότητα του κίτρινου μετάλλου.

Οι τιμές του χρυσού έλαβαν κάποια ανακούφιση από τις ήπιες απώλειες του δολαρίου, οι οποίες ενοποιήθηκαν σε διαπραγματεύσεις μίας νύχτας μετά την κούρσα στα υψηλά τριών μηνών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το δολάριο είναι πλέον πιθανό να δει περισσότερα βραχυπρόθεσμα κέρδη, καθώς οι traders άρχισαν να περιορίζουν περαιτέρω τις προσδοκίες για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Μια σωρεία αξιωματούχων της Fed προειδοποίησαν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σταθερός - ένα σενάριο που προοιωνίζεται άσχημα για τον χρυσό. Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε χρυσό.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.992,27 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο υποχώρησαν ελαφρά στα 2.003,70 δολάρια η ουγγιά. Και τα δύο μέσα παρέμειναν καρφωμένα στα χαμηλά δύο μηνών και ήταν κοντά σε δοκιμαστικά επίπεδα υποστήριξης γύρω στα $1.970 και στα $1.980 η ουγγιά.

Οι αγορές μειώνουν τα στοιχήματα μείωσης επιτοκίων Μαΐου και Ιουνίου
Το εργαλείο CME Fedwatch έδειξε ότι οι traders μειώνουν σταθερά τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων τον Μάιο και τον Ιούνιο, εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας σχετικά με το πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Ενώ η κεντρική τράπεζα έχει σηματοδοτήσει ότι τελικά θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, έχει προσφέρει πενιχρές ενδείξεις για το πιθανό χρονοδιάγραμμα και την κλίμακα των περικοπών. Μέχρι στιγμής, η Fed έχει σηματοδοτήσει μια προσέγγιση που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα επιτόκια και τα πρόσφατα στοιχεία έδωσαν ελάχιστες ενδείξεις ότι οι μειώσεις επιτοκίων θα γίνουν νωρίς.

Τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και αιτήσεων ανεργίας που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα είναι τώρα στο επίκεντρο για περισσότερες ενδείξεις για τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Ιανουάριο, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, αναμένεται επίσης να παρέχουν περισσότερες ενδείξεις για την πορεία του πληθωρισμού.

Αρκετοί ακόμη αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένων των Christopher Waller και Mary Daly, πρόκειται να μιλήσουν τις επόμενες ημέρες, προσφέροντας περισσότερα στοιχεία για τη νομισματική πολιτική.

Η απότομη άνοδος των επιτοκίων στις ΗΠΑ περιόρισε οποιαδήποτε σημαντικά κέρδη σε χρυσό τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμη και όταν η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ώθησε κάποια ζήτηση για ασφαλή καταφύγια. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα.

Σταθερές οι τιμές του χαλκού, αδύναμες οικονομικές μετρήσεις προοπτικές για σύννεφο
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού κινήθηκαν ελάχιστα την Πέμπτη και διαμορφώθηκαν για μια υποτονική εβδομαδιαία απόδοση, καθώς μια σειρά αδύναμων οικονομικών αναγνώσεων από όλο τον κόσμο θόλωνε τις προοπτικές για το κόκκινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που λήγουν τον Μάρτιο σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 3,7067 δολ. η λίβρα, βλέποντας κάποια ανακούφιση καθώς το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών.

Ωστόσο, οι ασθενείς αναγνώσεις του ΑΕΠ από την Ιαπωνία και την ευρωζώνη διατήρησαν τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι, καθώς οι έμποροι φοβούνταν την προοπτική ασθενέστερης ζήτησης χαλκού φέτος.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-pause-losses-but-remain-pinned-below-2000-by-rate-woes-3304245


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →