Οι τιμές του χρυσού ανεβαίνουν στα 2.000 δολάρια μετά από αδύναμες λιανικές πωλήσεις, ενώ οι εβδομαδιαίες απώλειες συνεχίζονται

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα στο ασιατικό εμπόριο την Παρασκευή, μετά την εκ νέου ανάκτηση ενός βασικού επιπέδου, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ δημιούργησαν ορισμένες αμφιβολίες για το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν ξανά πάνω από το επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά την Πέμπτη, αφού έπεσαν πολύ κάτω από το επίπεδο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Κάποια ζήτηση για ασφαλή καταφύγια - μετά από στοιχεία που δείχνουν ύφεση στην Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο - βοήθησαν επίσης τις τιμές του χρυσού.

Όμως, παρά το γεγονός ότι είδε κάποια ανακούφιση, το κίτρινο μέταλλο εξακολουθούσε να είναι έτοιμο για απότομες εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς οι έμποροι περιέκοψαν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων, ειδικά μετά τα θερμότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.003,86 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο σταθεροποιήθηκαν στα 2.015,55 δολάρια η ουγγιά στις 00:14 ET (05:14 GMT). Και τα δύο μέσα επρόκειτο να χάσουν 1,1% αυτή την εβδομάδα - τη χειρότερη εβδομάδα τους από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Bostic της Fed προειδοποιεί για στοιχήματα πρόωρης μείωσης επιτοκίων
Ακόμη και μετά την ανάγνωση των λιανικών πωλήσεων της Πέμπτης, οι αξιωματούχοι της Fed εξακολουθούν να προειδοποιούν να μην στοιχηματίζουν σε πρόωρες μειώσεις επιτοκίων. Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε ότι ενώ η κεντρική τράπεζα είχε σημειώσει πρόοδο προς τη μείωση του πληθωρισμού, δεν ήταν ακόμη έτοιμος να ζητήσει μειώσεις επιτοκίων.

Ο Μπόστιτς είπε επίσης ότι ο πληθωρισμός θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να μειωθεί. Τα σχόλιά του ήρθαν λίγο πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών παραγωγού, τα οποία αναμένονται αργότερα την Παρασκευή.

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, πρόκειται επίσης να μιλήσει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Αξιωματούχοι της Fed έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η κεντρική τράπεζα δεν βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια, δεδομένου ότι η οικονομία των ΗΠΑ, ο πληθωρισμός και η αγορά εργασίας εξακολουθούν να λειτουργούν δυνατά.

Ένα τέτοιο σενάριο προμηνύεται άσχημα για τις τιμές του χρυσού, δεδομένου ότι τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα κινήθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις την Παρασκευή, αλλά είχαν καθοριστεί για πολύ ισχυρότερη εβδομαδιαία απόδοση από τον χρυσό, υποδεικνύοντας ότι οι έμποροι δυνητικά διαφοροποιούνταν από το κίτρινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργύρου που έληγαν τον Μάρτιο αυξήθηκαν 0,3% και ορίστηκαν για εβδομαδιαία κέρδη 1,9%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας που έληγαν τον Απρίλιο υποχώρησαν 0,4%, αλλά επρόκειτο να προσθέσουν 2,7% αυτήν την εβδομάδα.

Οι τιμές του χαλκού ανακουφίζονται από τις απώλειες του δολαρίου, με εβδομαδιαία κέρδη
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού ενισχύθηκαν την Παρασκευή, διευρύνοντας τα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση καθώς η πτώση του δολαρίου βοήθησε τις τιμές του κόκκινου μετάλλου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που λήγουν τον Απρίλιο αυξήθηκαν 0,4% στα 3,7728 δολάρια η λίβρα και επρόκειτο να αυξηθούν κατά 2,5% αυτή την εβδομάδα.

Αλλά το κόκκινο μέταλλο παρέμεινε υπό πίεση από τις ανησυχίες ότι η επιδείνωση των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών θα επηρεάσει τη ζήτηση.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-retake-2000-after-weak-retail-sales-weekly-losses-still-on-tap-3305709


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →