Οι τιμές του χρυσού σε μοτίβο διακράτησης εν αναμονή περισσότερων συνθηκών επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρώς χαμηλότερα την Πέμπτη, λαμβάνοντας μικρή υποστήριξη από την πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων, καθώς οι αγορές παρέμειναν ακραίες έναντι της προοπτικής για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των αμερικανικών επιτοκίων.

Ωστόσο, το κίτρινο μέταλλο παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό εντός του εύρους συναλλαγών των 2.000 δολαρίων και 2.050 δολαρίων που καθιερώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τους επενδυτές να περιμένουν τώρα περισσότερα στοιχεία για την πορεία των επιτοκίων.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σε ένα μοτίβο διακράτησης μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και ένα πλήθος γεροδεξιών σχολίων της Federal Reserve είδε τις αγορές να αποτιμούν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων φέτος.

Καθώς η κεντρική τράπεζα αναμένεται τώρα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μόνο από τον Ιούνιο του 2024, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τον χρυσό παρέμειναν θολές. Η άνοδος του δολαρίου - σε υψηλά τριών μηνών - πίεσε επίσης τις τιμές του χρυσού, αν και το δολάριο σημείωσε μεγάλη δόση ενοποίησης αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 2.032,61 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο υποχώρησαν 0,2% στα 2.047,55 δολάρια η ουγγιά έως τις 00:13 ET (05:13 GMT).

Τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Ο χρυσός θα παραμείνει περιορισμένος, αλλά η πτώση περιορίζεται από άλλους παράγοντες - Goldman Sachs
Οι αναλυτές της Goldman Sachs έγραψαν σε πρόσφατο σημείωμα ότι ενώ η προοπτική μεταγενέστερων μειώσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ παρουσίαζε κάποιους αντίθετους ανέμους στις τιμές των χρυσών, οι όποιες σημαντικές απώλειες σε χρυσό θα περιοριζόταν από μια σειρά παραγόντων.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η φυσική ζήτηση για χρυσό θα παραμείνει υψηλή με τη συνεπή αγορά από τις κεντρικές τράπεζες και τη σταθερή ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs διατήρησαν την τιμή-στόχο 12 μηνών για το spot χρυσό στα 2.175 δολάρια η ουγγιά.

Η αυξημένη γεωπολιτική αβεβαιότητα, ειδικά μετά την απόρριψη της εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς αυτή την εβδομάδα, έδειξε επίσης υψηλότερη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο για χρυσό βραχυπρόθεσμα.

Οι τιμές του χαλκού κοντά στο χαμηλό τριών εβδομάδων λόγω αρνητικών ενδείξεων στην Κίνα
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν ελαφρώς την Πέμπτη, αλλά παρέμειναν κοντά στα χαμηλά τριών εβδομάδων μετά από πιο αδύναμα οικονομικά σημάδια από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληξαν τον Μάρτιο αυξήθηκαν 0,4% στα 3,7523 δολάρια η λίβρα, αλλά ήταν λίγο πάνω από τα χαμηλότερα επίπεδά τους από τα μέσα Ιανουαρίου.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των καταναλωτών από την Κίνα ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο για τον Ιανουάριο, ενώ ο πληθωρισμός παραγωγών συρρικνώθηκε για δέκατο έκτο συνεχόμενο μήνα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε επίσης με τον χειρότερο ρυθμό από τα τέλη του 2009.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία της Κίνας εξακολουθεί να αγωνίζεται με αποπληθωρισμό εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης, η οποία με τη σειρά της προκάλεσε ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης χαλκού.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-in-a-holding-pattern-in-anticipation-of-more-rate-cues-3296668


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →