Οι τιμές του χρυσού κυμαίνονται καθώς επιμένουν οι φόβοι για μείωση των επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα την Τετάρτη, αλλά είδαν κάποια ανακούφιση καθώς το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλά τριών μηνών, αν και τα μειωμένα στοιχήματα για πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ κράτησαν αβέβαιες τις προοπτικές για το κίτρινο μέταλλο.

Οι τιμές των χρυσών χρυσών επηρεάστηκαν από τα στοιχήματα σε υψηλότερα για μεγαλύτερο επιτόκιο, ειδικά μετά από μια σειρά ισχυρών οικονομικών αναγνώσεων στις ΗΠΑ και επιθετικών σχολίων από αξιωματούχους της Federal Reserve.

Οι αποδόσεις του δολαρίου και του αμερικανικού δημοσίου είχαν εκτοξευθεί με αυτά τα σημάδια. Ενώ το δολάριο υποχώρησε ελαφρά από τα υψηλά τριών μηνών την Τετάρτη, το δολάριο εξακολουθούσε να διατηρεί ισχυρά κέρδη μέχρι στιγμής το 2024.

Οι υψηλότερες προοπτικές για τα επιτόκια των ΗΠΑ προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό, δεδομένου ότι τα υψηλά επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε χρυσούς. Αυτή η συναλλαγή είχε περιορίσει οποιαδήποτε σημαντική άνοδο του χρυσού τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.035,12 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο παρέμειναν σταθερά στα 2.050,95 δολάρια η ουγγιά στις 00:25 ET (05:25 GMT).

Το εύρος του χρυσού είναι περιορισμένο εν μέσω έλλειψης ενδείξεων, αλλά παραμένει πάνω από το βασικό επίπεδο υποστήριξης
Οι αγορές περίμεναν τώρα περισσότερα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ για να καθοδηγήσουν τις κινήσεις των τιμών του χρυσού. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να προσφέρουν κάποια κατεύθυνση.

Ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η αυξανόμενη ανησυχία για τα επιτόκια θα τονώσει περισσότερες βραχυπρόθεσμες απώλειες σε χρυσό, το κίτρινο μέταλλο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πολύ πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, κάτι που οι αναλυτές είπαν ότι θα μπορούσε να δοκιμαστεί αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, με τις αγορές να αρχίζουν να αποτιμούν σταθερά τις μειώσεις των επιτοκίων τον Μάρτιο και τον Μάιο, οι προοπτικές για τον χρυσό παραμένουν αβέβαιες. Η ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου για το κίτρινο μέταλλο μπορεί επίσης να μειωθεί από μια πιθανή κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο χρυσός αναμένεται να επωφεληθεί από ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός ενδείξεων υποδηλώνει ότι ένα τέτοιο σενάριο θα διαδραματιστεί αργότερα, παρά νωρίτερα το 2024.

Οι χάλκινες άκρες χαμηλώνουν πριν από περισσότερα σημάδια της Κίνας
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν ελαφρά την Τετάρτη, εν αναμονή περισσότερων οικονομικών ενδείξεων από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληξαν τον Μάρτιο υποχώρησαν 0,2% στα 3,7772 δολάρια η λίβρα. Το κόκκινο μέταλλο σημείωσε απότομες απώλειες την περασμένη εβδομάδα μετά από μια σειρά ανυπόφορων αναγνώσεων του δείκτη αγορών από την Κίνα.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον Ιανουάριο, που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία για τον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο. Οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης αποτέλεσαν βασικό βάρος στις τιμές του χαλκού, ειδικά καθώς η οικονομική ανάκαμψη μετά την COVID-19 απέτυχε σε μεγάλο βαθμό να υλοποιηθεί.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-rangebound-as-rate-cut-fears-persist-3294774


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →