Οι τιμές του χρυσού περιορίζουν τις απώλειες καθώς το ράλι του δολαρίου σταματά. Υποστήριξη 2.000 $

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερά την Τρίτη, αφού υποχώρησαν απότομα την περασμένη εβδομάδα, καθώς το ράλι του δολαρίου σταμάτησε για ανάσα, με τις αγορές να παρακολουθούν τώρα το κίτρινο μέταλλο να δοκιμάσει ένα βασικό επίπεδο στήριξης.

Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τον χρυσό παρέμειναν αμαυρωμένοι από επίμονες ανησυχίες για τα υψηλότερα για μακροχρόνια επιτόκια στις ΗΠΑ, ειδικά καθώς οι αγορές άρχισαν να τιμολογούν το ενδεχόμενο η Federal Reserve να διατηρήσει τα επιτόκια στατικά μέχρι τον Ιούνιο.

Τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και τα επιθετικά σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ ήταν οι βασικοί μοχλοί αυτής της ιδέας, με αμφότερους τους παράγοντες να πυροδοτούν απότομες μειώσεις στις τιμές του χρυσού τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

Το δολάριο έκανε ράλι σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ανατιμήθηκαν επίσης απότομα ενόψει των υψηλότερων επιτοκίων, τα οποία πίεσαν περαιτέρω τον χρυσό.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.026,33 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο παρέμειναν σταθερά στα 2.042,40 δολάρια η ουγγιά στις 00:23 ET (05:23 GMT).

Η υποστήριξη 2.000 $ στο επίκεντρο καθώς οι φόβοι για τα ποσοστά αυξάνονται
Αρκετοί αναλυτές δήλωσαν ότι οι τιμές spot του χρυσού είναι πιθανό να δοκιμάσουν το επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά τις επόμενες ημέρες, ειδικά εάν υπήρχε μικρή αλλαγή στις προοπτικές για τα επιτόκια των ΗΠΑ.

Το εργαλείο CME Fedwatch έδειξε στους επενδυτές να τιμολογούν με πιθανότητα 83% ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά τον Μάρτιο και πληκτρολογούσε σταθερά στοιχήματα για μια παρόμοια κίνηση τον Μάιο.

Ο χρυσός είχε δοκιμάσει για λίγο το επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά νωρίτερα τον Ιανουάριο, αλλά είχε σταματήσει να διστάζει να σπάσει κάτω από την υποστήριξη. Οποιεσδήποτε κινήσεις κάτω των 2.000 δολαρίων θα μπορούσαν να προαναγγέλλουν βαθύτερες απώλειες στις τιμές των χρυσών, ειδικά ενόψει των υψηλότερων-για-μακροχρόνιων επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να λειτουργήσουν ως βασικό σημείο αναφοράς για τις τιμές, ενώ αρκετοί αξιωματούχοι της Fed πρόκειται επίσης να μιλήσουν αυτήν την εβδομάδα.

Τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Ο χαλκός αυξάνεται καθώς οι έμποροι ζυγίζουν τα δεινά της Κίνας
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν την Τρίτη μετά από τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, καθώς οι αγορές αφομοιώνουν πιο αδύναμα οικονομικά σήματα από την Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που λήγουν τον Μάρτιο αυξήθηκαν 0,5% στα 3,7920 δολάρια η λίβρα, αφού έχασαν περισσότερο από 1 δολάριο στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις.

Οι τιμές χτυπήθηκαν κυρίως από μια σειρά αδύναμων αναγνώσεων δεικτών από τους υπεύθυνους αγορών από την Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας χαλκού στον κόσμο. Οι μετρήσεις έδειξαν μικρή ανάκαμψη στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιανουάριο, ιδίως στον βασικό μεταποιητικό τομέα.

Η εστίαση αυτή την εβδομάδα είναι πλέον στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας για τον Ιανουάριο, που αναμένεται την Πέμπτη. Η ανάγνωση έρχεται επίσης μια ημέρα πριν από τις εβδομαδιαίες διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-stem-losses-as-dollar-rally-pauses--2000-support-eyed-3293403


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →