Οι τιμές του χρυσού πέφτουν από υψηλά ρεκόρ. τεχνικά σημάδια δείχνουν υπεραγορασμό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο ασιατικό εμπόριο την Παρασκευή, υποχωρώντας από τα πρόσφατα ρεκόρ, εν αναμονή των βασικών στοιχείων για την εργασία στις ΗΠΑ που είναι πιθανό να επηρεάσουν τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Ένας βασικός τεχνικός δείκτης για τις τιμές του χρυσού spot έδειξε επίσης ότι η αγοραστική δυναμική τελείωσε μετά από μια ισχυρή περίοδο μέχρι τον Μάρτιο και τις αρχές Απριλίου.

Ωστόσο, το κίτρινο μέταλλο μπορεί να επωφεληθεί από την αυξημένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, ειδικά με την προοπτική επιδείνωσης των γεωπολιτικών συνθηκών στη Μέση Ανατολή εν μέσω κροταλισμού μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,6% στα 2.277,10 δολάρια η ουγγιά μετά το υψηλό ρεκόρ των 2.305,31 δολαρίων την Πέμπτη, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που έληξαν τον Ιούνιο υποχώρησαν 0,6% στα 2.295,50 δολάρια η ουγγιά στις 00:03 ET (04:03 GMT), αφού σημείωσαν υψηλό ρεκόρ 2.325,30 $ η ουγγιά την Πέμπτη.

Η ανάκαμψη του δολαρίου πίεσε επίσης τον χρυσό, καθώς το δολάριο σημείωσε άνοδο παρακολουθώντας μια σειρά από επιθετικά σχόλια από αξιωματούχους της Federal Reserve.

Ο RSI δείχνει υπεραγορά χρυσού, λόγω κερδοσκοπίας
Ο δείκτης σχετικής ισχύος 14 εβδομάδων του χρυσού - ο οποίος μετράει τη δυναμική των αγορών και των πωλήσεων για το κίτρινο μέταλλο - έδειξε ότι οι τιμές spot ήταν αρκετά εντός της περιοχής υπεραγοράς. Ο RSI σημείωσε άνοδο έως και 82 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και επί του παρόντος ήταν περίπου στο 74,9- υποδεικνύοντας ότι το κίτρινο μέταλλο παρέμεινε υπεραγορασμένο παρά τις απώλειες τιμής της Παρασκευής.

Μια ένδειξη RSI πάνω από 70 υποδεικνύει ότι ένα περιουσιακό στοιχείο είναι υπεραγορασμένο.

Το κίτρινο μέταλλο είχε αγνοήσει την πρόσφατη ισχύ του δολαρίου και τις επιθετικές προειδοποιήσεις για τα επιτόκια των ΗΠΑ, καθώς επωφελήθηκε από την αυξημένη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο για τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, οι έμποροι φαινόταν τώρα να κλείνουν κάποια κέρδη εν όψει των βασικών στοιχείων μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που θα ανακοινωθούν αργότερα την Παρασκευή. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ είναι επίσης διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα.

Τα άλλα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν επίσης, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας να υποχωρούν κατά 1,1% στα 935,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 2,2% στα 26,648 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού μειώνονται μετά από ράλι σε κορυφές 15 μηνών. αναμένονταν περισσότερα στοιχεία για την Κίνα
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού σημείωσαν κάποια αύξηση κερδών την Παρασκευή μετά την άνοδο στα υψηλά 15 μηνών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το κόκκινο μέταλλο ενισχύθηκε από τις θετικές οικονομικές αναγνώσεις από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα, καθώς και από την προοπτική περιορισμένων προμηθειών τους επόμενους μήνες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν 1,3% στα 9.261 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,8% στα 4,1892 δολάρια η λίβρα.

Και τα δύο συμβόλαια παρέμειναν κοντά στις κορυφές 15 μηνών που σημειώθηκαν την Πέμπτη.

Οι αγορές περίμεναν τώρα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το εμπόριο από την Κίνα, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες οικονομικές ενδείξεις για τον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-fall-from-record-highs-technical-signs-flash-overbought-3366885


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →