Οι τιμές του χρυσού παραμένουν δεσμευμένες στον πληθωρισμό, τα επιτόκια υπό πίεση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σε στενό εύρος στις ασιατικές συναλλαγές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές έψαχναν σε μια σειρά από επερχόμενα οικονομικά στοιχεία για περισσότερες συναλλαγές, αν και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για το κίτρινο μέταλλο παρέμειναν περιορισμένες.

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν επίσης σε μεγάλο βαθμό εντός του εύρους διαπραγμάτευσης των 2.000 έως 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά που καθορίστηκε τους δύο τελευταίους μήνες, καθώς οποιαδήποτε πιθανή ανοδική τάση στο κίτρινο μέταλλο εξουδετερώθηκε σε μεγάλο βαθμό από την προοπτική υψηλότερων για μεγαλύτερα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Αρκετά σχόλια από αξιωματούχους της Federal Reserve ενίσχυσαν αυτήν την ιδέα, καθώς έδειχναν ότι η τράπεζα δεν βιαζόταν να αρχίσει να χαλαρώνει την πολιτική λόγω του κολλητικού πληθωρισμού. Το δολάριο παρέμεινε κοντά στα υψηλά τριών μηνών σε αυτήν την έννοια.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.033,36 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Απρίλιο αυξήθηκαν 0,2% στα 2.042,60 δολάρια η ουγγιά έως τις 00:25 ET (05:25 GMT).

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό PCE και το ΑΕΠ αναμένονταν για περισσότερα στοιχεία συναλλαγών
Οι επενδυτές χρυσού περίμεναν τώρα βασικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ για να υπαγορεύσουν το επόμενο σκέλος της κίνησης για τις αγορές μετάλλων.

Τα δεδομένα του δείκτη τιμών PCE - ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed - αναμένεται αυτή την Πέμπτη και αναμένεται να δείξει ότι ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός, δίνοντας στη Fed μικρή ώθηση να εξετάσει το ενδεχόμενο περικοπών επιτοκίων.

Πριν από αυτό, μια δεύτερη ανάγνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου αναμένεται να δείξει ήπια ψύξη στην οικονομία των ΗΠΑ, αλλά όχι στον βαθμό που η Fed θα πιεστεί σε χαλαρωτική πολιτική.

Η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερη διάρκεια προμηνύεται άσχημα για περιουσιακά στοιχεία που δεν αποδίδουν όπως ο χρυσός, δεδομένου ότι αυξάνει το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο. Άλλα πολύτιμα μέταλλα παρέμειναν επίσης δεσμευμένα σε αυτήν την έννοια, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας να αυξάνονται 0,5% στα 887,85 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ασημιού αυξήθηκαν 0,1% στα 22,758 δολάρια η ουγγιά, με αμφότερα τα μέταλλα να ανακτούν ένα μέτρο απότομων απωλειών μέχρι τον Φεβρουάριο.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που λήγουν τον Μάρτιο αυξήθηκαν 0,4% στα 3,8510 δολάρια η λίβρα, με έμφαση κυρίως στα στοιχεία του δείκτη βασικών υπευθύνων αγορών από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα, που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η UBS βλέπει τον χρυσό ισχυρότερο μέχρι το τέλος του 2024
Οι αναλυτές της UBS δήλωσαν ότι ενώ οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τον χρυσό παρέμειναν σιωπηλές, το κίτρινο μέταλλο εξακολουθούσε να είναι έτοιμο να ενισχυθεί αργότερα φέτος, ειδικά καθώς τα επιτόκια των ΗΠΑ τελικά πέφτουν.

«Διατηρούμε ότι ο χρυσός είναι μια ελκυστική αυτόνομη επένδυση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιστάθμιση χαρτοφυλακίου έναντι γεγονότων κινδύνου», ανέφεραν οι αναλυτές της UBS.

Η UBS διατήρησε τις προβλέψεις της για την τιμή του χρυσού στο τέλος του έτους στα 2.250 δολάρια η ουγγιά για το τέλος του 2024 και στα 2.050 δολάρια η ουγγιά έως τον Ιούνιο του 2024.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-remain-rangebound-with-inflation-rate-cues-on-tap-3316042


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →