Οι τιμές του χρυσού κινούνται ελάχιστα καθώς λόγω των ταραχών πριν από τον πληθωρισμό, βαραίνουν τα σχόλια της Fed

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν σε στενό εύρος στις ασιατικές συναλλαγές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να παραμένουν στο περιθώριο εν αναμονή των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία των επιτοκίων.

Το κίτρινο μέταλλο πιέστηκε επίσης από τα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve ότι η τράπεζα έπρεπε να κάνει περισσότερη δουλειά για να μειώσει τον πληθωρισμό. Αυτό ακολούθησε μια χορωδία αξιωματούχων που δήλωσαν ότι η Fed δεν βιάζεται να ξεκινήσει νωρίς τη μείωση των επιτοκίων.

Οι ανησυχίες σχετικά με τα επιτόκια υψηλότερα προς μεγαλύτερο κράτησαν τη διαπραγμάτευση του χρυσού σε εύρος διαπραγμάτευσης 2.000 έως 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά για σχεδόν δύο μήνες, καθώς οι έμποροι διέκοψαν το δυνητικά υψηλότερο κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.035,26 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο παρέμειναν σταθερά στα 2.043,45 δολάρια η ουγγιά στις 00:38 ET (05:38 GMT).

Ο πληθωρισμός PCE στο επίκεντρο καθώς οι αξιωματούχοι της Fed επισημαίνουν τον σταθερό πληθωρισμό
Η εστίαση ήταν πλέον καθαρά στα δεδομένα του δείκτη τιμών PCE - τον προτιμώμενο μετρητή πληθωρισμού της Fed, που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η ανάγνωση αναμένεται να επαναλάβει ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερός τον Ιανουάριο, ειδικά μετά από μια υψηλότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του πληθωρισμού των καταναλωτών για τον μήνα.

Η ανάγνωση έρχεται επίσης αφού οι αξιωματούχοι της Fed John Williams και Raphael Bostic είπαν και οι δύο ότι η κεντρική τράπεζα έπρεπε να κάνει περισσότερη δουλειά για τον πληθωρισμό για να πετύχει τον στόχο της τράπεζας στο 2%.

Τα σχόλιά τους, τα οποία ήρθαν μετά από μια σειρά από παρόμοιες προειδοποιήσεις από άλλους αξιωματούχους, έθεσαν περισσότερες αμφιβολίες σχετικά με τις προσδοκίες ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στις αρχές του 2024.

Ενώ οι traders εξακολουθούν να τιμολογούν με πιθανότητα 52,6% για μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, έχουν αυξήσει σταθερά τα στοιχήματα ότι η Fed θα μπορούσε επίσης να κρατήσει επιτόκια τότε, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

Τα υψηλότερα επιτόκια είναι πιθανό να διατηρήσουν το δολάριο αισιόδοξο και να προαναγγέλλουν μεγαλύτερη πίεση στον χρυσό και σε άλλα πολύτιμα μέταλλα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,5% στα 888,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 22,705 δολάρια η ουγγιά. Όμως και τα δύο μέταλλα παρουσίασαν απώλειες μεταξύ 2% και 5% για τον Φεβρουάριο, ενώ ο χρυσός επρόκειτο να κλείσει τον μήνα αμετάβλητο.

Ο χαλκός σε αναμονή πριν από τους PMI της Κίνας
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού κινήθηκαν σε στενό εύρος την Πέμπτη, με έμφαση στους βασικούς οικονομικούς δείκτες από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που λήγουν τον Μάρτιο αυξήθηκαν 0,4% στα 3,8540 δολάρια η λίβρα και επρόκειτο να χάσουν 1,3% τον Φεβρουάριο, σπάζοντας ένα σερί τριών μηνών.

Η εστίαση ήταν σε μεγάλο βαθμό στις επερχόμενες αναγνώσεις δεικτών διαχειριστών αγορών από την Κίνα, για περισσότερες οικονομικές ενδείξεις στον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-move-little-as-preinflation-jitters-fed-comments-weigh-3319452


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →